ОД УБИЦЕ ЂОКИЋА НИ ТРАГА: Дан после велике потраге - Полиција улазила у сваку кућу у Моравцу, гледали и јаме по њивама

Novosti online

17. 10. 2021. у 19:54

ДАН после велике претраге Моравца, у којем су 2. октобра пронађена спаљена тела Горана Ђокића (57), његове супруге Гордане (56) и двадесетпетогодишње ћерке Лидије, у овом алексиначком селу све је мирно.

ОД УБИЦЕ ЂОКИЋА НИ ТРАГА: Дан после велике потраге - Полиција улазила у сваку кућу у Моравцу, гледали и јаме по њивама

Фото: Ј.Ћосин

 Док је у суботу у Моравцу и околним селима било стотинак полицајаца, који су ушли у сваку кућу, данас њихово присуство није било видљиво. Мада званичних информација о резултату полицијске акције нема, мештани тврде да оно што је тражено, у Моравцу није нађено.

Горан Бећировић каже да је и он у суботу имао неочекиване госте.

- Много је полицајаца било у Моравцу, ишли су од куће до куће. Тројица су дошла код нас, тражили су бројеве телефона свих укућана. Легитимисали су нас, распитивали се јесмо ли нешто видели, ми смо некако ту на удару, кућа нам је баш на почетку улице којом се иде ка дому Горанове мајке. Питали су за неко црвено возило и за неку приколицу и да ли имамо још неко возило осим трактора. Нисмо могли ништа корисно да им кажемо, читав дан радимо, скупљамо старо гвожђе, ко ће да пази шта се ноћу ради. Страшно је то што се десило Ђокићима, сви смо много потресени, волели бисмо да помогнемо, али не знамо како. Требало би полиција ноћу да буде присутнија, можда се ово не би ни десило да су ту били чешће – казао је Бећировић.

Каже да је Горана знао, јер је родом из Моравца, али да га није често виђао јер је живео у Алексинцу.

Фото Приватна архива

Претраживали јаме за наводњавање

И у сеоској кафани у Моравцу, главна тема разговора је јучерашња полицијска претрага.

- Видео сам својим очима, претраживали су јаме по њивама које користимо за наводњавање. Чуо сам да траже неко црвено возило, причали су да је могуће да је спаљено, па да је убачено у неку од тих рупа и покривено. Нису ништа нашли, иако су ту били цео дан – прича један мештанин.

Његов комшија се надовезује речима да је полиција ишла од куће до куће и испитивала сваког Моравчанина.

ХУМКЕ ПРЕПУНЕ ЦВЕЋА, БЕЛЕ РУЖЕ ЗА ЛИДИЈУ

НА гробљу у Моравцу брдо цвећа на три гроба сведочи да Ђокиће њихови најмилији не заборављају. Хумке у којима лежи свирепо убијена породица не виде се од букета, међу којима је највише белих ружа на гробу младе Лидије.

- Био сам код тетке кад су ме срели, питали су ме да ли живим ту, кад сам им рекао да сам у другој кући, питали су да ли су њихове колеге долазиле тамо. Тражили су бројеве телефона, личне карте.... Лично мислим да греше што убицу овде траже, нису наши мештани довољно способни да ураде тако нешто. Ми немамо овде ратне ветеране, људе искусне са оружјем, то не може да уради свако – тврди овај човек. Објашњавајући то што је убица наводно добро познавао терен, јер су тела пронађена на забаченом месту, овај човек истиче да су тзв. Дудине Баре много познатије него што се мисли.

- То место знају сви риболовци, приступачно је јер се до њега може аутомобилом. Свако ко иоле познаје овај крај, лако је могао да га нађе – коментарише место злочина овај човек.

Фото: Ј.Ћосин

Мештани - мотив стравичног убиства новац

Мештани су сложни да је мотив стравичног убиства новац, а скептични су у погледу проналаска убице.

- Верујемо да су неке паре направиле проблем јер знамо чиме се Горан бавио. Међутим, мислим да ће се тешко сазнати ко је усмртио Ђокиће. Тај је знао шта ради кад је палио њихове лешеве и возило, после ватре не остаје ништа. Растурао сам неки аутобус који је паљен у Аустрији, блок се искривио од температуре, ватра чисти све - истиче овај становник Моравца.

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)