БИА ПРИКАЗАЛА СНИМАК: Овако је откривена тајна соба ужаса у Ритопеку (ВИДЕО)

Novosti online

17. 10. 2021. у 13:23

БЕЗБЕДНОСНО-информативна агенција (БИА) данас је објавила снимке на којима се види упад у кућу Вељка Беливука у Ритопеку од 4. фебруара ове године, као и снимак проналажења тајне собе у којој су вршена најтежа кривична дела.

БИА ПРИКАЗАЛА СНИМАК: Овако је откривена тајна соба ужаса у Ритопеку (ВИДЕО)

Фото: Илустрација

 Како се на снимку види, на улазу у тајну собу је велика количина пепела.

- Ово су снимци акције Безбедносно информативне агенције, које је спровела са Тужилаштвом за организовани криминал и МУП-ом Репиблике Србије, а на плану хапшења организоване криминалне групе коју је предводио Вељко Беливук. У оквиру хапшења поменуте криминалне групе примењиване су најстроже методе и средства рада Агенције, укључујући уградњу прислушних средстава, инсталирање уређаја за праћење, уградњи камера за видео надзор, уз константно праћење на терену, а што је резултирало акцијом хапшења 26 лица - наводи се у снимку.

Како се додаје, већина чланова групе суочена је са казном доживотног затвора.

Потом је приказан снимак упада у кућу у Ритопеку 4. фебруара 2020. године, а затим и проналазак тајне собе где су вршена најтежа кривична дела од стране ове организоване криминалне групе. Поменута тајна соба је пронађена тако што су припадници БИА спровели камере кроз вентилационе цеви, а све то се види на снимку који је објављен.

Акцију можете погледати на 38. минуту видео-снимка:

После разговора са значајним бројем припадника клана Беливук - Миљковић, полиција је дошла до информација које су је одвеле до тајне собе која се налази у кући у Ритопеку.

- У тој кући, "кући страве", довођени су људи који су на најсуровији и најмонструознији начин убијани.

У склопу те куће пронађена је и тајна просторија, врло вешто и ефикасно сакривена, до које можда не бисмо дошли да није било оних који су били спремни да поделе ту информацију са нама и у којој смо пронашли застрашујуће велику количину наоружања, више од 10 килограма разних врста експлозива, припремљених и спремних да буду активирани. У тој просторији смо пронашли и индустријске машине за млевење меса, за млевење костију.

Припадници наших форензичких тимова раде на истраживању биолошких трагова којих има у великој количини - истакао је министар Вулин.

 

Кривично ванпретресно веће Вишег суда у Београду - Посебно одељење за организовани криминал, на седници већа одржаној 27. септембра 2021. године донело је решење о потврђивању оптужнице Тужилаштва за организовани криминал, која је подигнута против окривљеног Вељка Беливука, због извршења кривичног дела удруживање ради вршења кривичних дела.

БОНУС ВИДЕО - УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК! Убиство Властимира Милошевића на шинама

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)