ПОКУШАЈ ШВЕРЦА КОМПЈУТЕРСКЕ ОПРЕМЕ: Спречено кријумчарење графичких картица вредних 11.000 евра

Танјуг

11. 10. 2021. у 18:33

ЦАРИНИЦИ су у сарадњи са полицијом на прелазу Хоргош успели да спрече још један покушај кријумчарења скупих графичких картица које су путници покушали без пријављивања да пренесу преко границе.

ПОКУШАЈ ШВЕРЦА КОМПЈУТЕРСКЕ ОПРЕМЕ: Спречено кријумчарење графичких картица вредних 11.000 евра

Фото: Управа царине

Чини се да кријумчарење вредних графичких картица постаје својеврстан тренд, јер се поред рачунара и рачунарске опреме, ове картице све чешће срећу у царинским прекршајима.

Тако је било и јуче на Хоргошу, када је на улаз тог прелаза пристигао “БМW X3” немачких регистарских ознака којим су 53-годишњи бугарски држављанин и његова сапутница путовали из Немачке ка Бугарској, саопштила је Управа царина.

На питање цариника да ли имају нешто да пријаве, обоје су рекли да са собом носе само личне ствари.

Међутим, детаљним прегледом аутомобила у пртљажнику је у торби која се налазила између два кофера пронађено четири графичке картице чија је вредност процењена на готово 11.000 евра.

Реч је о графичким картицама марке "Гефорце" од којих најскупља кошта преко 400.000 динара.

Без обзира на то што је возач тврдио да роба није његова, већ да га је шеф замолио да му ове уређаје превезе до Бугарске, путници треба да знају да су они одговорни за све ствари које носе са собом, па и за оне које су примили на превоз.

Како вредност непријављених картица прелази једмну трећину вредности аутомобила којим су оне превожене, и возило је привремено задржано.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)