ЛИДИЈА ЂОКИЋ НИЈЕ ЈЕДИНА: Због пара монструми убили осморо малишана, пресудили детету на ноши и нерођеној беби!

Novosti online

09. 10. 2021. у 00:52

ЛИДИЈА Ђокић (25) јуче је сахрањена заједно са својим родитељима, а сво троје су били жртве свирепог убиства почињеног највероватније из користољубља.

ЛИДИЈА ЂОКИЋ НИЈЕ ЈЕДИНА: Због пара монструми убили осморо малишана, пресудили детету на ноши и нерођеној беби!

Фото: Фацебоок

Несрећна девојка је, по свој прилици, колатерална штета у читавом злочину, а требало би нагласити да није и једина која је изгубила главу због богатства родитеља и жеље криминалаца и лопова да га се докопају.

Од деведесетих на овамо, најмање осморо деце је убијено у масовним покољима породица почињеним из користољубља, а неки од њих дословно су убијени и мајкама у стомаку и на ношама.

А ово су неке од трагедија:

 

Породица Салма и убиство двоје малишана

Један од најмонструознијих злочина који је икада почињен на овим просторима јесте шестоструко убиство чланова породице Салма из Хоргоша почињено 1. фебруара 2005. године.

Тада су убијени Јожеф Салма (69), његова супруга Јолан (65), њихов син Нандор (40), снаја Нели (34) и њихово двоје деце, Давид (13) и Бети (9).

Јожеф Салма и супруга Јолан усмрћени су у својој кући са више убода ножем и пресецањем гркљана. А у кући у истом дворишту убијени су њихов син Нандор, снаја Нели и њихова деца хицима из пиштоља калибра 7,65 милиметара. Јожеф и Јолан су пронађени у остави - писали су раније медији.

Верује се да је у тренутку убиства Јолан прала судове, а Јожеф седео у фотељи, у којој је насумично убадан ножем. Њихов син, снаја и унуци убијени су хицима из аутоматске пушке.

Оно што је згрозило целу нацију јесу детаљи убиства деце. Давид, стар свега 13 година, упуцан је у главу у купатилу док се спремао за купање, а девојчица Бети је убијена у братовљевој соби док је, наводно, покушавала да побегне од нападача - наводили су извори.

Породица Салма је била богата, бавили су се воћарством, производњом и прерадом јабука. Поред бројних воћњака, имали су некретнине и у Србији, али највише у Мађарској.

Фото Танјуг

 

Убиство у Похорској - живот изгубио и мали Давор (13)

Илија Вујић и Дарко Лончевић, повратници са ратишта, 1. децембра 1993. године убили су 13 година старог Давора Жидића и његову мајку Верицу у њиховом стану у Похорској улици на Новом Београду. Вујић је жени пуцао у јетру јер је како је сам рекао на ратишту научио да жртва тако дуже живи. Он је тада питао Верицу где држи новац, али породица није имала уштеђевине.

Глава породице и његов други син само су пуком срећом избегли трагедију јер у тренутку злочина нису били у кући. Најгоре од свега јесте што су злочинци пред Верицом најпре убили њеног сина, како би извршили притисак на њу да каже где је новац, кога у кући никако није било.

Вујић и Лончаревић су показали колики су монструми када су на питање зашто су убили дете рекли:

- Ко га ј..е, требало је тог дана да је у школи.

Осуђени су на смрт, али су укидањем смртне казне добили по 40 година затвора.

МАСКР У ЦРВЕНКИ - ДВА ДЕЧАКА УБИЈЕНА

У породичној кући у Црвенки убијена је, половином децембра 1993. године, породица Маравић. Полиција је на месту догађаја у локвама крви пронашлатела оца, мајке и двојице синова.

Испоставило се касније да је и ово убиство починио Маринко Магда са својом групом.

Убиство Петрића - малом Данету (11) пресуђено у кревету

У јануару 1994. Маринко Магда,вишеструки убица који се тренутно налази у затвору у Мађарској, са саучесницима током једне ноћи у Суботици ликвидирао је петоро људи. Масакр је започео ликвидацијом трочлане породице Петрић - Милана, Стане и њиховог десетогодишњег јединца Данета.

Мотив - користољубље. Мали Дане је пронађен у соби на самом улазу у кућу, на кревету. У следећој соби је било тело мајке Стане, а у спаваћој соби тело оца Милана. Они који су познавали Милана, иначе полицајца који је „држао” рејон око суботичке Бувље пијаце, говорили су о њему као о поштеном човеку који, колико им је било познато, није учествовао у незаконитим пословима.

Илустрација полиција Фото П. Милошевић

 

Масакр у Футогу - дете (3,5) убијено на ноши, друго у стомаку мајке

Борислав Чолић је 21. фебруара 1997. позвонио на врата породице Добривоја Смиљанића у Футогу. Пошто му је врата отворио сам Добривоје, Чолић је убио целу његову породицу. Хладнокрвно је Добривоју пуцао у потиљак, а потом испалио два метка у главу његовој супрузи Миомирки, која је била у четвртом месецу трудноће. Троипогодишњег Ивана затекао је на ноши, прислонио му цев на чело и опалио, а онда приступио пљачки. Окружни суд у Новом Саду осудио је Чолића 1998. године на смртну казну, која је касније преиначена на 40 година затвора.

Борислав Чолић умро је у затвору у Падинској Скели 3. марта прошле године. Он се срушио по повратку из теретане, а лекари нису успели да му помогну.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - Сахрана породице Ђокић

(Република)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)