НАПАДАЧ СЕ ТЕРЕТИ ЗА ПОКУШАЈ ТЕШКОГ УБИСТВА: Фотографије са места пуцњаве код Лебана - ево у каквом је стању рањени брачни пар (ФОТО)

И.Митић

27. 09. 2021. у 16:12

СУПРУЖНИЦИ Зоран К.(69) и Нина К.(63), на које је у селу Велико Војловце код Лебана, у недељу поподне, пуцао први комшија Ј.Р.(63) су у стабилном стању и ван животне опасности, потврђено нам је у лесковачкој Општој болници.

НАПАДАЧ СЕ ТЕРЕТИ ЗА ПОКУШАЈ ТЕШКОГ УБИСТВА: Фотографије са места пуцњаве код Лебана - ево у каквом је стању рањени брачни пар (ФОТО)

И.М.

Лекари су учинили све што је у њиховој моћи и очекују да опоравак рањених људи прође без компликација. Нападач је ухапшен због основа сумње да је извршио кривично дело тешко убиство у покушају.

У полицији наводе да се сумња да је Ј.Р. испалио више хитаца из пиштоља на мушкарца и жену и да им је том приликом нанео тешке телесне телесне повреде опасне по живот. У болници су раније казали да су оба пацијента погођена у стомак. Зоран има и повреду изнад колена, а његова супруга у пределу леве бутине.

То су последице пуцњаве која је у недељу поподне узнемирила иначе мирно Велико Војловце где супружници, који живе у Лесковцу, повремено бораве. Зоран је пензионисани судија за прекршаје, а једно време био је и председник Прекршајног суда у Лесковцу. Лепо уређено имање у центру села користио је за одмор, али су му такве дане често квариле расправе са првим комшијом око међе.

- На њихове свађе више нико није обраћао пажњу. Водили су и дуготрајне судске спорове које је, колико знамо, Ј.Р. изгубио због чега су му извршитељи запленили трактор и другу пољопривредну механизацију, а наводно је, после више од 10 година суђења, дуговао неколико стотина хиљада динара. Продавао је и њиве, али од „доказивања правде“ и права на коришћење прилазног пута, које му је комшија спорио, није хтео да одустане. Један проблем је изазивао други и ето шта се деси на крају. Срећом, па су судија и његова жена остали живи – причају у селу.

И у недељу је Зоран, са супругом и сином, дошао да обиђе своје домаћинство. Међутим, убрзо је уследила нова расправа међу комшијама. Зоран и његова супруга су када је на њих пуцано, како причају у селу, били иза њихове куће, према комшијском дворишту, где су видљиви трагови крви.

- Чула се свађа. Не знам шта је овога пута био повод. Помињали су жичану ограду. Одједном су уследили пуцњи, а Ј.Р. је испалио више метака и то са тек неколико метара удаљености, а онда је ушао у кућу где је и ухапшен – испричао нам је један од мештана Војловца.

У селу нису могли да кажу где је у тренутку напада био син рањених људи и додају да је срећа да није присуствовао свађи која је могла да се заврши кобно.

- Можда би Ј.Р. и на њега пуцао – пита се један од наших саговорника и закључује – Нико не зна ко је ту био у праву? Раније су се лепо слагали, чак и дружили, али одједном је све кренуло наопако и умало да се спор око земље заврши губитком два живота.

ПРАЗНА ДВОРИШТА

У дворишту куће рањених људи нисмо видели никог. На једном од улаза стоји обавештење да је објекат под видео надзором. И дом Ј.Р. је празан. Од када су му родитељи умрли живео је сам, а никада се није ни женио. Улазна капија била је широм отворена, а из дубине дворишта чуо се лавеж пса који му је, како кажу мештани, једини правио друштво.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)