УБИЛИ И МИТИЋА И МИХАЈЛОВИЋА: Следи проширење истраге против групе Вељка Беливука и Марка Миљковића

Е. Х.

25. 09. 2021. у 09:00

ТУЖИЛАШТВО за организовани крминал, у сарадњи са припадницима МУП Србије и Безбедносно-информативном агенцијом, како сазнају "Новости", прикупило је доказе за основану сумњу да су двојицу младића, чији је нестанак пријављен, Горана Михајловића (22) и Николу Митића (33), намамили и убили припадници криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића.

УБИЛИ И МИТИЋА И МИХАЈЛОВИЋА: Следи проширење истраге против групе Вељка Беливука и Марка Миљковића

Никола Митић и Горан и Михајловић / Фото Приватна архива

За ова два злочина, до краја следеће недеље биће проширена истрага против ове криминалне екипе.

Михајловић је нестао априла 2019, а нестанак Николе Митића, иначе блиског друга убијеног Лазара Вукићевића, пријављен је 10. августа прошле године. Он је од куће кренуо у град да се нађе на сестром и од тог тренутка изгубио му се сваки траг. У тренутку нестанка, како пише на сајту "Нестали.рс", на себи је имао тамну мајицу кратких рукава, тегет шортс и беле патике.

- Митић је последњи пут виђен око 16 часова, али на заказани сусрет са сестром није стигао - наводи наш саговорник близак истрази. - Његов мобилни телефон је био укључен до 17 часова, а онда је и он угашен. Прикупљени су материјални трагови, који указују да су његов нестанак и убиство организовали Беливук и Миљковић и чланови њихове групе.

Киднаповање овог младог Београђанина било је готово у "сенци" нестанка Горана Величковића Гоксија, које се догодило у само неколико дана размака. Величковић је нестао недељу дана раније, 3. августа, у отприлике исто време, око 16.30. Медији су се тада више бавили овим навијачем Партизана него Митићем.

Истрага против Беливука, Миљковића и још неколицине њихових најближих сарадника, биће проширена и за убиство младића из Ресника. Горан Михајловић нестао је 1. априла 2019. Да је реч о убиству, иза ког стоји криминална група Беливука и Миљковића, показују сви прикупљени материјални трагови и докази, а о томе су "Новости" писале пре извесног времена.

Михајловића је, како се сумњало, у клопку увукао Филип Г. из Берана. У тренутку нестанка Михајловић је имао непуне 22 године.

Његова породица, пре свих родитељи, супруга и ћеркица, немају спокоја. Како је истрага слабо одмицала, Сања Михајловић, Горанова мајка, сама је кренула у потрагу за првенцем. О својим сазнањима говорила је за "Новости":

- Тог дана ја сам радила, а Горан је изашао из куће. Јавио се оцу и супрузи Катарини и поручио да ће брзо да се врати. Ноћ је увелико пала, а њега није било. Није се јављао ни на телефон. Катарина нам је рекла да сигурно нешто завршава. Када је прошло седам дана, а он се није појављивао, нити јављао, нестанак смо пријавили полицији.

Ноћ уочи нестанка Горан је био веома нервозан. Претходно је био на журки код друга Н. Ш. Ујутру је изашао и телефон му је био доступан до 16.30. Од тог тренутка, као да је у земљу пропао.

Полиција је Горанов аутомобил, којим је отишао да се нађе са другом, пронашла 12. априла у Новом Београду, на паркингу зграде, у којој је живео Дарко Елез.

- Интересантно, али у тој згради је тада живела и сестра Филипа Г. - наводи наш извор. - У ауту смо пронашли пиштољ, као и пасош и личну карту на име Горана Михајловића. Са околних зграда узети су снимци надзорних камера.

Фото: Printskrin

Овакви снимци били су од велике важности приликом реконструкције кретања Михајловића кобног дана. Камере из Ресника "ухватиле" су његов сусрет са Н. Ш. на паркингу код једног супермаркета, као и његов улазак у возило "смарт", којим је овај дошао. После извесног времена, камера је забележила и мушкарца са брадом, наочарима и качкетом како долази и откључава Михајловићево возило и одвози га. До тог тренутка је био активан и његов телефон.

Према Сањиним речима, Н. Ш. је касније њима рекао да је Горана оставио на "Бувљаку" у Новом Београду и да га отада више није видео.

ОПТУЖЕНИ ЗА ПЕТ СМАКНУЋА

ПРЕМА сазнањима "Новости", истрага против злочина за које се сумња да их је починила ова криминална група се наставља. ТОК, МУП Србије и БИА настављају да прикупљају доказе за још неке ликвидације, осим ових седам. Поред сумњи да су убили Митића и Михајловића, ова криминална група је оптужена и за смакнућа Александра Глигоријевића Пукија, Горана Величковића Гоксија, Лазара Вукићевића, Здравка Радојевића и Милана Љепоје.

ОПТУЖЕНИ ОСТАЈУ ИЗА РЕШЕТАКА

СПЕЦИЈАЛНИ суд у Београду поново је у петак продужио притвор припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића за још 30 дана. Од 30 оптужених, њих 27 се налази у притвору и свима је продужен притвором.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)