КРАЈ ДРАМЕ У ЛАСТИНОМ АУТОБУСУ: Немачка полиција ухапсила Фахрудина Кахровића због напада на путнике (ФОТО)

З.У.

21. 09. 2021. у 22:21

НА међународној аутобуској линији “Ласте” Дортмунд-Београд, на делу пута између Нирнберга и Инглостада, дошло је до инцидента, када је држављанин Србије Фахрудин Кахровић ушао у аутобус у Франкфурту и физички напао друга два путника. Захваљујући координацији БИА и немачких служби безбедности нападач је ухапшен.

КРАЈ ДРАМЕ У ЛАСТИНОМ АУТОБУСУ: Немачка полиција ухапсила Фахрудина Кахровића због напада на путнике (ФОТО)

Фото: Принтскрин Билд.де

Како су "Новости" Фахрудин је убрзо савладан од стране возача и других путника, али је остао у аутобусу са возачима, док су путници успели да напусте аутобус.

Фото: Принтскрин Билд.де

 Возачи тврде да је Кахровић рекао да је добио поруку од Алаха да мора да нападне путнике, јер ће у супротном он бити нападнут.


Немачка полиција је у сарадњи са Безбедносно информативном агенцијом била у контакту са једним од возача, који су били затворени у аутобусу са нападачем.

Фото: Принтскрин Билд.де

 После акције тима за преговоре немачке полиције, уследила је интервенција специјалних полицијских снага које су ухапсиле нападача, објавили су немачки медији.


Нико није повређен током талачке кризе и акције полиције, наводе немачки медији.

Аутобус се кретао за Минхен.


Немачки „Билд“ објавио је да се су се пре хапшења чуле три детонације, а полицијски хеликоптер је надлетао место инцидента.


Саобраћај на ауто-путу А9 био је у потпуности затворен неколико сати, за време талачке кризе и полицијске акције.
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)