ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ ОЦА УБИЈЕНОГ НЕМАЊЕ: На гробу мог сина четири године спава пас који је био уз њега и у ноћи ликвидације!

Novosti online

18. 09. 2021. у 22:11

НАВРШАВА се тачно четири године од убиства адвоката Немање Стојановића (27) из Јагодине, а убица до данас није пронађен и приведен правди.

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ ОЦА УБИЈЕНОГ НЕМАЊЕ: На гробу мог сина четири године спава пас који је био уз њега и у ноћи ликвидације!

Фото: Приватна архива

Донекле је јасно да је младић грешком убијен кобног 12. септембра 2017. испред зграде у којој је живео у Јагодини.

- Мој син је био на правом месту, у улазу у зграду у којој је живео, и у право време, јер то је време када се млади враћају кући, а на погрешном месту је била мета и извршилац, јер такви људи не би требало да буду међу нама. Мета је био криминалац, а ништа мањи криминалци нису налогодавац и убица - каже Милован Стојановић, отац убијеног младића, који је познати јагодински адвокат.

Подсетимо, Немања се кобне вечери враћао кући из кафића у ком је био са друштвом. Убица га је сачекао и запуцао, касније се испоставило да је млади адвокат највероватније убијен грешком, јер је у згради у то време живео мушкарац с криминалним досијеом.

Отац убијеног Стојановића каже да сумња да неко кочи случај, јер досад ништа није урађено како би се убица његовог сина казнио.

ХРОНОЛОГИЈА

* јул 2018. - Драгослав Миша Огњановић, познати београдски адвокат, убијен испред свог стана на Новом Београду, а егзекутор, као ни налогодавац нису откривени.

* децембар 2015. - Владимир Зрелец, београдски адвокат, убијен испред своје канцеларије на Врачару. Као егзекутор, на 30 година затвора, осуђен је Владимир Шарановић.

- Нажалост, истрага стоји у месту. Досад је пред Вишим јавним тужилаштвом саслушано 30 и више сведока, али сумњам да неко ту кочи, неко ко је на високим функцијама и не жели или не сме да истрагу комплетира и заврши. Овде се зна тачно ко је био мета, ко је био налогодавац, само се не зна извршилац, а свако ко ради законито и професионално досад би дошао до плаћеног убице и извршиоца - каже Стојановић.

Сваки дан на гробљу

Он додаје да је његов син био добар и поштен човек, а о томе, како каже, говори и чињеница да један пас већ четири године спава на Немањином гробу, не помера се ни дању, ни ноћу.

- Један мали пас се помиње и у полицијском записнику, где се наводи да је за време увиђаја поред Немањиног тела лежала куца, која је цвилела. Не знам да ли је то била иста куца, али ову свакодневно затекнемо на гробу, јер сваки дан идемо на гробље. Она нас сачека и као да на неки начин жели да нам ублажи тугу - рекао је отац покојног адвоката и додао да је Адвокатска комора Крагујевца упутила писмо свим државним органима са апелом да се што пре реши случај, али и да се против одговорних, који нису радили свој посао, поднесу кривичне пријаве.

Фото: Приватна архива

УБИЦА ГА "ОВЕРИО"

ЗЛОЧИН у Улици браће Дирак шокирао је грађане Јагодине, али и читаву Србију. Утврђено је да је убица био сакривен код улаза у зграду и, када је млади адвокат наишао, испалио је три хица. Први хитац погодио је адвоката у срце, након чега је он пао, а сурови егзекутор му је тада пришао и оверио га са два хица у главу.

 

Постхумно награђиван: Патријарх послао писмо породици

    Милован Стојановић каже и да је његов син постхумно добио више награда. - Између осталих, добио је захвалницу и медаљу - значку од Адвокатске коморе Србије у Београду, у присуству 500 адвоката из целе земље и тридесетак адвоката, председника Адвокатских комора из разних држава Европе, затим повељу од Адвокатске коморе у Крагујевцу, чији је био члан, као и од Адвокатске коморе Македоније. Додао бих и писмо патријарха Иринија, које нам је послао. На зиду адвокатске канцеларије Стојановић постављене су две спомен-плоче, од Адвокатске коморе Србије и Адвокатске коморе Крагујевца, и на тим плочама јасно пише какав је био мој син - рекао је Стојановић.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)