ИЗА БРАВЕ ЈОШ 30 ДАНА: Врбовао Новосађанке за пружање сексуалних услуга

Љ. П.

17. 09. 2021. у 19:22

НОВОСАЂАНИН Д. П. (79), осумњичен за трговину људима, и даље остаје у притвору који му је продужен за још 30 дана.

ИЗА БРАВЕ ЈОШ 30 ДАНА: Врбовао Новосађанке за пружање сексуалних услуга

Фото: Архива Новости/Н. Фифић

Он ће иза решетака, како нам је речено у Вишем суду у Новом Саду, остати до 17. октобра.

Крајем марта овај седамдесетдеветогодишњак је ухапшен под сумњом да је трговао људима, а терети се да је од 2017. године врбовао жене за пружање сексуалних услуга у свом салону за масажу, користећи њихову тешку материјалну ситуацију. Он се сумњичи да је злоупотребом тешких прилика, врбовао и експлоатисао ради проституције 14 женских особа, ради пружања сексуалних услуга клијентима у његовим импровизованим салонима, на четири локације у Новом Саду.

Више јавно тужилаштво у Новом Саду још води истрагу о овом случају, а ради заштите жртава сексуалне експлоатације, оштећеним женама је додељен статус посебно осетљивог сведока, и оне се саслушавају у скрин-соби.

У новосадском Вишем јавном тужилаштву су навели да ће у истрази, у складу са законом бити прикупљени сви докази и да ће се предузети све потребне доказне радње ради доношења јавнотужилачке одлуке, о чему ће јавност бити благовремено обавештена.

Жене које је осумњичени ангажовао, како се сумња, пружале су услуге масаже на више локација, а један од станова у којем се то дешавало је у Улици Павла Папа у Новом Саду.

Према незваничним сазнањима, "услуге" девојака нуђене су преко огласа у новинама, али и на интернету, а у разговору телефоном би се договарали у вези са масажом, а онда би заинтересовани долазили на дату адресу.

Комшијама једног од станова у центру града, како су испричали после полицијске акције 24. марта, ништа није било сумњиво, и нису знали да се ту налази салон за масажу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)