БОРИЋУ СЕ ДА ДОКАЖЕМ СВОЈУ НЕВИНОСТ: Алексинчанин Огњен Петковић, који је осумњичен за смрт Алексе Стојменовића, говори за "Новости"

Ј. Ћосин

16. 09. 2021. у 08:11

У СВЕСТИ ми је увек било да седим невин у притвору. Када би ми родитељи долазили у посету, покушавао сам увек да им олакшам, да се смејем, али када бих се вратио у ћелију, било је све теже.

БОРИЋУ СЕ ДА ДОКАЖЕМ СВОЈУ НЕВИНОСТ: Алексинчанин Огњен Петковић, који је осумњичен за смрт Алексе Стојменовића, говори за Новости

Фото Приватна архива

Надао сам се у почетку да ћу брзо изаћи, али онда сам се после скоро четири месеца помирио са тим да ћу ту остати у притвору невин. Ипак, има правде, пуштен сам да се браним са слободе и борићу се да докажем своју невиност, али и да се открије прави кривац за ово дело.

Овако своју исповест за наш лист започиње Огњен Петковић (18) из Алексинца, који је недавно пуштен из притвора у КПЗ Ниш, где је провео 110 дана због сумње да је у тучи у ресторану "Оаза", 16. маја ове године, свом суграђанину Алекси Стојменовићу (26) задао кобни ударац од којег је он преминуо неколико сати касније у УКЦ Ниш. Након што је готово четири месеца провео иза решетака, Огњен је у понедељак пуштен кући, пошто је Апелациони суд у Нишу одбио захтев Вишег јавног тужилаштва да се му се притвор продужи, на основу налаза и вештачења снимака са сигурносних камера, које је урадио Национални центар за криминалистичку форензику, а који су показали да до контакта између окривљеног и покојног, заправо није ни дошло.

Истрага о овој трагедији још траје, а тужилаштво прикупља све доказа који би могли да расветле околности под којима је настрадао Стојменовић. Огњен, за "Новости", описује тренутак због којег је сумња пала на њега, будући да је замахнуо руком у правцу покојног Алексе.

Фото принтскрин

Алекса Стојменовић

- Те вечери сам био на прослави пунолетства код другарице. Певали смо, играли, веселили се, сви су били весели. Међутим, у тренутку када су изнели слављеничку торту, почела је нека гужва на тераси око стола где сам ја седео са другарима. Када сам пришао да видим о чему је реч, они су се увелико већ расправљали. Убрзо је почела туча. Покушавао сам да их раздвојим, али после неколико тренутака све се претворило у прави хаос - прича Огњен. - Туча се наставила, све више се ширила. Тада је изашао и покојни Алекса, да помогне својим другарима. У том тренутку ја сам се нашао поред те гужве и видео сам како Алекса удара Душана. Уплашио сам се и рефлексно сам замахнуо руком, али је он ескивирао ударац и након тога су мене увукли у салу ресторана и онда нисам видео шта се даље дешавало, јер је била гужва.

Огњен каже да је касније изашао на споредни улаз и видео како младић лежи без свести.

- Та журка, која је требало да буде за памћење, од тог трена претворила се у ноћну мору за све - прича нам Огњен, који је неколико дана након тога приведен.

ЗНАЛИ СЕ, АЛИ СЕ НИСУ ДРУЖИЛИ

ОГЊЕН каже да ни данас није сигуран око чега је туча конкретно настала. Алексу је, каже, познавао из виђења, нису се дружили. Све време током притвора покушавао је, каже, да схвати, како то да он може бити ухапшен за нешто што није починио.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)