БОМБАШУ ПОНОВО ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: Земунац Ђорђе М. (28) појавиће се пред судом 6. октобра

Љ. П.

14. 09. 2021. у 20:41

ЗЕМУНЦУ Ђорђу М. (28), код кога је приликом хапшења 5. априла у Новом Саду пронађен килограм експлозива велике разорне моћи, поново је продужен притвор, и по том решењу може трајати до 13. новембра, а почетак главног претреса је заказан за 6. октобар.

БОМБАШУ ПОНОВО ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: Земунац Ђорђе М. (28) појавиће се пред судом 6. октобра

Фото: В. Н.

Он се сумњичи за недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. Наредбом о спровођењу истраге, осумњиченом се на терет ставља да је, између осталог, носио и експлозив пентрит у великој количини, иако цивилима није дозвољено да поседују и носе то минско експлозивно средство. За то кривично дело запрећена је казна затвора од две до 12 година.

Ђорђе М. је ухапшен недалеко од зграде у Улици Илије Бирчанина у новосадском насељу Детелинара, а на снимку надзорне камере, у улазу у зграду у којој станује пензионисани полицајац Далибор Богдановић Боћа, који је и раније био мета "бомбашких" напада, види се да мушкарац осумњичен за ношење експлозивне направе, са заштитном маском преко лица и торбом улази у зграду без икаквих проблема, а после краћег задржавања је са истим ранцем, у ком је нађен експлозив, напустио зграду.

Фото: ПРиватна архива

Далибор Богдановић Боћа

Према незваничним сазнањима, импровизована експлозивна направа се налазила у плафону лифта, а претпоставља се да је мета напада био Богдановић и да је осумњичени тог дана дошао како би је узео и изнео из зграде.

Није искључено да је овај догађај повезан са оним од 15. јануара, када је полицији пријављено да је у тој згради постављена бомба, и тада је пронађен бицикл на којем се налазио мобилни телефон облепљен изолир-траком из ког су вириле жице.

ПОТЕРНИЦА

ЗА Далибором Богдановићем (на слици) је расписана потерница, јер се са Д. Ј. сумњичи за тешко убиство Уроша Стефановића (27) од 2. септембра у Цанкаревој улици у Новом Саду и рањавање Горана Ковачевића Горанца (47). Како се обојица осумњичених налазе у бекству, за њима је расписана потерница.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика