ПОТРАГА ЗА БИВШИМ ПОЛИЦАЈЦЕМ: Боћа подстрекавао на покушај ликвидације Ковачевића, када је брутално убијен Стефановић?

Љ. П. - З. У.

08. 09. 2021. у 07:33

ЗА бившим полицајцем Далибором Богдановићем Боћом (43) расписана је потрага, због сумње да је организовао и двојицу својих саучесника, Данијела Ј. и још једног мушкарца, подстрекавао на убиство Горана Ковачевића Горанца (47), пре неколико дана у Новом Саду.

ПОТРАГА ЗА БИВШИМ ПОЛИЦАЈЦЕМ: Боћа подстрекавао на покушај ликвидације Ковачевића, када је брутално убијен Стефановић?

Фото: В. Н.

У оружаном нападу, протеклог четвртка увече, Ковачевић је лакше рањен, док је његов телохранитељ Урош Стефановић (27) брутално ликвидиран хицима у главу.

Припадници МУП-а Србије убрзо после злочина блокирали су цео град, а после извесног времена, поред канала Дунав-Тиса-Дунав, у насељу Руменка, пронађен је "пежо пантер" (пикап), који су користили нападачи. У аутомобилу су пронађени бројни биолошки трагови, чак и крв, што је омогућило брзу идентификацију осумњичених.

Фото: ПРиватна архива

Далибор Богдановић Боћа

- Постоји сумња да је Богдановић подстрекавао и организовао напад на Ковачевића - наводи извор "Новости" близак истрази. - У ту сврху је пре неколико месеци у Инђији купљен аутомобил. Овај бивши полицајац је неколико пута последњих година и сам био мета плаћеника. Сумњао је да му смрт припрема, наводно, Ковачевић. Овог пута, наводно, одлучио је да крене први на њега. Ипак, шта је тачно узрок свега овога знаће се после спроведене истраге.

Последњи пут Богдановићева ликвидација спречена је априла ове године, када је на кућишту лифта, у улазу његове зграде, скинута "паклена направа", која је требало да буде активирана када он уђе.

- Богдановић је остао инвалид после једног оружаног напада, тада је и пензионисан у МУП-у Србије, и увек је користио лифт - наводи наш саговорник. - Они, који су припремали његово убиство то су врло добро знали.

Полиција је тада, на основу снимака надзорних камера, идентификовала и ухапсила Ђорђа М. (28) из Земуна, за кога се сумњало да је поставио, али и после извесног времена скинуо експлозив са лифта. Наводно, "направа" није била добро повезана са детонатором.

Био је ово, бар колико је јавности познато, четврти покушај да се Богдановић убије. Први оружани напад догодио се октобра 2014. године када је, како су медији објавили, вођа навијачке групе "Корида" Јован Кецман у њега испалио три метка током провода у центру Новог Сада. Богдановић је тада погођен у стомак, кук и шаку, али је успео да се опорави.

Те вечери био је у друштву колегиног сина Марка Маркуша, који је у то време био на издржавању петогодишње казне затвора због покушаја убиства, али је тих дана био на продуженом викенду. Маркуш је, иначе, био син челника новосадске полиције Зорана Маркуша, и убијен је три године касније, у сачекуши испред Хотела "Сајам" у Новом Саду новембра 2017. године.

Маја 2019. уследио је други напад на Богдановића. Испод седишта његовог џипа подметнута је експлозивна направа, која је активирана у тренутку док је излазио из возила. Тада је тешко повређен и ампутиран му је део леве ноге. Опорављао се неколико месеци, а онда га је опет спасла полиција. Јануара ове године у улазу његове зграде затечен је бицикл са причвршћеним мобилним телефоном. Сумњало се да је на тај начин требало да буде активирана експлозивна направа. После четвртог напада, априла ове године, ухапшен је млади Земунац са експлозивом, недалеко од Богдановићеве зграде.

Фото: Youtube/Creative MMA

Урош Стефановић

Овај бивши полицајац, током разних саслушања због покушаја његовог убиства, говорио је да не зна ко му ради о глави и да никада ништа сумњиво није приметио.

Када и како је дошао у сукоб са Гораном Ковачевићем, тешко је рећи. Њих двојица села су на исту оптуженичку клупу и то због отмице Горана Цвијетића из Будисаве 22. маја 2017. Поред њих, ту су и Владица Ракић, Ненад Стевић и Божидар Боснић. Сва петорица, међутим, тврдила су да није реч о киднаповању већ о "грађанском хапшењу" и да су Цвијетића намеравали да предају полицији.

Наводно, сумњали су да је он убио Теодору Каћански новембра 2016, иначе девојку Ненада Стевића, као и за покушај убиства Ника Ускоковића јануара 2017. године, зета првоокривљеног Горана Ковачевића Горанца.

СНАЈПЕР СЕ БРАНИ СА СЛОБОДЕ

У ОСНОВНО јавно тужилаштво у Новом Саду јуче су приведени Слободан Милутиновић Снајпер и његова супруга Тамара. У опсежној акцији полиције у недељу на територији Новог Сада, после убиства Уроша Стефановића, приликом претреса више станова и објеката, код брачног пара Милутиновић пронађен је пиштољ за који немају дозволу.

Фото: Друштвене мреже

Слободан Милутиновић Снајпер

Тужилаштво је за Милутиновића предложило притвор до 30 дана, али је судија за претходни поступак, тај предлог одбио, па ће се у даљем поступку он и његова супруга бранити са слободе. У ово тужилаштво јуче је приведен и Горан Николић, осумњичен за неовлашћено држање дроге. И он ће се у даљем поступку бранити са слободе, јер му је тужилаштво укинуло задржавање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)