АЛЕКСИЋ МОРА НА ОПЕРАЦИЈУ? Има вртоглавице због запушености артерије

С. Ј. М.

08. 09. 2021. у 07:21

МИРОСЛАВ Мика Алексић, редитељ и власник студија глуме "Ствар срца", који се налази у притвору због оптужби за силовања и недозвољене полне радње, највероватније ће морати на операцију.

АЛЕКСИЋ МОРА НА ОПЕРАЦИЈУ? Има вртоглавице због запушености артерије

Фото В. Данилов

Како нам каже његов бранилац Зоран Јаковљевић, ситуација са Алексићевим здрављем далеко је од сјајне.

- Запушена му је вратна артерија више од 65 одсто, крв му не протиче у довољној мери до мозга и не доноси довољно кисеоника. Због тога има честе болове у глави, несвестице и вртоглавице - каже нам Јаковљевић. - Пре 10-15 дана водили су га на прегледе на Војномедицинску академију и доктор је рекао да је неопходна операција. Међутим, ја стичем утисак да засада избегавају да га оперишу, јер се плаше да им не умре на столу током захвата. Лекар на ВМА му је отворено рекао да то може да се деси, да током операције добије мождани удар.

Јаковљевић нам каже да Алексић уопште не признаје да му није добро и не жели да прихвати да може да буде онемогућен да се суочи са оптужницом и суђењем:

- Он једва чека да се у судници ухвати укоштац са свима њима. Не жели да прича о здравственим проблемима и као да их игнорише. Достављена му је оптужница и треба да припремимо одбрану. Тражио сам од судског већа да му се у притвор доставе доказни предлози и сад чекамо.

Фото: З. Јовановић

Адвокат Зоран Јаковљевић

Алексићу је почетак суђења заказан за 1. октобар у Вишем суду у Београду. Тада ће бити одржано припремно рочиште, које је по правилима затворено за јавност. На њему тужилаштво и одбрана треба да предложе доказе и сведоке које ће извести током суђења и да се оптужени редитељ изјасни о кривици.

Њега су две девојке полазнице студија глуме оптужиле за силовање 2012, 2013. и 2018. године, а још пет девојака за недозвољене полне радње, које су се дешавале када су, како су навеле, похађале часове. Са тим оптужбама у јавност су изашле глумице Милена Радуловић и Ива Илинчић.

ПРИТВОР ПРОДУЖЕН ЗА ЈОШ 60 ДАНА

АЛЕКСИЋУ је Виши суд поново продужио притвор за 60 дана због узнемирења јавности и да не би поновио дело.

- Апелациони суд је претходно други пут вратио решење Вишег суда на поновно одлучивање о притвору. На шест страница су детаљно образложили како је Алексићу нарушена претпоставка невиности. Међутим, Виши суд је то, чини ми се, занемарио и пре неколико дана поново му је продужио притвор. Таквим својим поступањем нарушавају начело правне сигурности. А очигледно и даље игноришу његово лоше здравствено стање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)