ПРОНАЂЕН АУТО КОЈИМ ЈЕ УБИЦА ПОБЕГАО: Нови детаљи пуцњаве у Новом Саду, рањени Горанац није животно угрожен

Novosti online

02. 09. 2021. у 23:18

ГОРАН Ковачевић Горанац, који је рањен вечерас у пуцњави у Новом Саду, у којој је убијен његов телохранитељ, упуцан је у руку и није животно угрожен.

ПРОНАЂЕН АУТО КОЈИМ ЈЕ УБИЦА ПОБЕГАО: Нови детаљи пуцњаве у Новом Саду, рањени Горанац није животно угрожен

Фото: Љ.П.

Аутомобил из кога је пуцано на њега и Уроша С. полиција је пронађла убрзо после злочина код канала Дунав-Тиса-Дунав.

Према првим информацијама, у питању је обрачун криминалаца. Након пуцњаве убица је побегао. Полиција је блокирала Нови Сад и у току је потрага за њим.

Како незванично сазнајемо у оквиру истраге је приведена једна особа.

Иначе Горан Ковачевић Горанац је био вођа клана који се бавио производњом и растурањем сканка у Војводини. Ухапшен је 2010. године са припадницима клана након што је њихове радње готово годину дана интензивно пратила Безбедносно-информативна агенција. Суочени са доказима, десет од 11 чланова Горанчеве банде признало је дела која су им се стављала на терет.

Они су прва група која је са тужилаштвом склопила споразум да им се одузму станови и куће, као и луксузни аутомобили и да се пошаљу у затвор. На седам и по година робије осуђен је 2012. године. Међу осуђенима био је и Нико Ускоковић, звани Сколе, који је рањен са два метка у руку у сачекуши усред бела дана у јануару ове године, у непосредној близини Основне школе “Ђура Даничић” у Новом Саду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)