СИН УПУЋЕН НА ЛЕЧЕЊЕ: Срђану П. (28) продужен притвор за убиство мајке Славујке П. (54) из Бачке Паланке

Љ. П.

01. 09. 2021. у 20:49

СРЂАН П. (28) из Бачке Паланке, осумњичен за убиство мајке Славујке П. (54), налази се у Специјалној затворској болници у Београду, пошто му је изречена мера обавезног психијатријског лечења.

СИН УПУЋЕН НА ЛЕЧЕЊЕ: Срђану П. (28) продужен притвор за убиство мајке Славујке П. (54) из Бачке Паланке

Фото: Н. Карлић

Њему је решењем ванпретресног већа Вишег суда у Новом Саду поново продужен притвор до 30. септембра.

Он је ухапшен 4. јуна под сумњом да је у породичној кући у Шумској улици на периферији града, са више удараца секиром, усмртио мајку, са којом је живео. Стравичан злочин откривен је када је, како се незванично сазнаје, Славујкина ћерка, а Срђанова сестра, која иначе живи и ради у Новом Саду, дошла у Бачку Паланку, јер јој мајка, са којом се свакодневно чула, што је било уобичајено, није одговарала на телефонске позиве. Када је дошла, затекла је закључану кућу, па је позвала комшије, а убрзо је стигла и полиција.

Фото Фејсбук

Осумњичени Срђан П.

Беживотно Славујкино тело у локви крви затекли су у соби, на кревету замотано у ћебе, а убрзо се из града вратио и Срђан. Полиција је покушала да разговара са њим, али је он причао неповезано и покушао је да се оправда чудним и неразговетним причама. Док је трајао увиђај, Срђан је само седео у дворишту и понављао да га боли глава и да он није починио убиство. Секира са којом је, највероватније, почињен злочин, пронађена је сакривена у шупи поред куће.

Мајка и син су, како су испричале комшије, живели сами у кући, јер Славујкин муж, а Срђанов отац Љубишко, већ дуже ради у Немачкој.

НИЈЕ БИЛО ПРИЈАВЕ НАСИЉА

У ПОРОДИЦИ убијене Славујке П., према незваничним сазнањима, никада није било пријава за било какво насиље, нити је Срђан имао било каквих проблема са законом. Комшије кажу да никада нису чуле повишен тон из њихове куће, нити свађу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)