ДЕТАЉИ САЧЕКУШЕ НА ПЕТЛОВОМ БРДУ: Испаљена "киша метака" на двојицу младића, маскирани нападач их сатима чекао

Novosti online

11. 08. 2021. у 20:27

МАСКИРАНИ нападач испалио је више хитаца на В. Ј. (24) и П. Ћ. (30) у Улици Боже Бауцала на Петловом Брду у Београду, у ноћи између уторка и среде!

ДЕТАЉИ САЧЕКУШЕ НА ПЕТЛОВОМ БРДУ: Испаљена киша метака на двојицу младића, маскирани нападач их сатима чекао

Новости

Како пишу медији, иако је испаљена киша метака, пуком срећом, нико није повређен, а оштећен је аутомобил марке "голф", који је био паркиран у близини. Нападнути младићи су, према речима извора, добро познати истражним органима због разних кривичних дела.

Побегао

- Претпоставља се да је нападач чекао да се двојица пријатеља врате однекуд. Када су дошли "мерцеесом" и када су се паркирали испред куће у уској улици, почела је пуцњава - каже наш извор и додаје:

- Пошто је испалио више хитаца у правцу двојице младића, непознати нападач је побегао. За сада се не зна мотив напада, али сумња се да су у питању неки нерашчишћени рачуни везани за дрогу или неко дуговање, јер су наводно младићи који су били мета, познати у овом делу града као нарко-дилери. Како истиче наш саговорник, испитује се и да ли је ово била само опомена за В. Ј. и П. Ћ. или је пуцач био смотан.

"Чуо сам да имају клинце који раде за њих"

Житељи Петловог Брда истичу да у крају нико не жели да прича о нападнутим младићима.- Сви вам се овде боје да причају о њима. Они имају везе са дрогом. Одавно се прича да продају наркотике, као и да клинце који раде за њих, али не бих дужио о томе. Не знам ништа о њима кад мало боље размислим - каже један од комшија, док други наставља: - П. Ћ. живи овде негде у крају, док за В. Ј. нисам сигуран, али су њих двојица стално заједно. Није нам пријатно кад их видимо, с обзиром на то какав их глас бије.

- С обзиром да је нападач сатима чекао да се мете појаве, као и на чињеницу да је био маскиран, очигледно је да је ово организован напад. Међутим, чудно је то што и поред толико испаљених пројектила, није успео да погоди мете.

Да ли је то намерно или случајно утврдиће истрага. Није искључено ни да су нападнути само имали среће - објашњава извор. В. Ј. и П. Ћ., како незванично сазнајемо, имају дебеле досије у полицији, а између осталог хапшени су због разбојништва, наркотика, али и насиља у породици.

"Прича се да је тукао мајку или девојку"

Комшије П. Ћ. кажу да је он раније хапшен због породичног насиља.- Чуо сам да је он раније тукао мајку или девојку, тако нешто, и да зато има пријаву. Иначе, види се да тај момак има пара, а могу само да претпоставим чиме се бави, не верујем да је легални посао у питању - каже комшија.

Дали изјаве

Обојица су јуче дала изјаву полицији. - Након пуцњаве они нису били од велике користи истражитељима. Наводно су рекли да не знају ко би могао да пуца на њих и због чега.

Полиција је покупила видео-снимке са околних камера, а претпоставља се да је нека од њих снимила сачекушу и особу која је потегла пиштољ. Могуће је и да је осумњичени имао помагача, који га је чекао у неком возилу и одвезао га с места неуспелог злочина - каже извор.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)