ЗЛИКОВЦИ НИКАД НЕЋЕ БИТИ ЈАЧИ ОД ДРЖАВЕ: Вулин жестоко о Беливуку и Миљковићу - Не заслужују да се називају људима

З. У.

29. 07. 2021. у 21:41

ОНИ који се налазе иза зидина овога затвора мислили су да су моћнији и да су јачи, мислили су да су њихова суровост и богатство довољни да нас победе, да убијају, краду, лажу, да нам трују децу дрогом и да нема ко да им се супротстави.

ЗЛИКОВЦИ НИКАД НЕЋЕ БИТИ ЈАЧИ ОД ДРЖАВЕ: Вулин жестоко о Беливуку и Миљковићу - Не заслужују да се називају људима

Фото: Принтсцреен/Пинк/Цорфупресс

Видели су да, ипак, нису јачи и моћнији од државе. Данас када их слушамо како лажу, када слушамо како се бране, како покушавају да своје злочине припишу неком другом, можемо само да их жалимо, као што осећамо гађење према свему што су радили, јер такви људи не заслужују да се називају људима, али и према њима ћемо се односити како закон налаже.

Али, још једном и са овог места поручујем, ниједан зликовац, ниједна криминална банда неће бити јачи од Србије и изнад закона!

Ово је јуче поручио министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, који је са министарком правде Мајом Поповић присуствовао вежби припадника Жандармерије и Управе за извршење кривичних санкција испред зграде Специјалног суда у Београду.

Приказане су обученост, вештина и способност у одбијању напада и неутралисању нападача на колону возила, приликом спровођења окривљених у суд из Окружног затвора.

- Србији, која је јединствена и сложна и чије службе раде заједно, нико не може да нашкоди - истакао је први човек српске полиције.

Смотра Министри Александар вулин и Маја Поповић, Фото Архива

Министар Вулин је казао да је Жандармерија једна од најелитнијих јединица МУП на коју држава и њени грађани увек могу да се ослоне:

- Немојте никада да помислите да све знате. Рутина је та која убија када мислимо да знамо све, када мислимо да је све предвиђено и сигурно, тада обично грешимо. Зато постоји обука, зато постоји непрекидно понављање и учење. Показали сте како се у садејству решавају проблеми. Ви сте ти који стоје између државе и зла које се налази иза решетака.

Министар Вулин јуче је, у Скупштини Србије, одговарајући на питања посланика, подсетио да је ухапшена једна од најорганизованијих и најокрутнијих банди, али је истакао да истовремено постоји и талас организованог напора да се злочини те банде релативизују и искористе за политичку борбу.

- Речи Беливука и Миљковића преносе се као сува истина, сада се више не проверавају, сада је то апсолутно истина и све се ради по унапред познатом рецепту - казао је Вулин.

Акција Са показне вежбе испред Специјалног суда, Фото Архива

ОПТУЖНИЦА

ПИСАЊЕ оптужнице против Вељка Беливука, Марка Миљковића и још 29 припадника њихове екипе је завршено и према ранијим најавама њу ће Тужилаштво за организовани криминал данас да упути суду на потврђивање. Они су осумњичени за пет убистава, нелегално држање и растурање наркотика и оружја, отмицу и силовање.

Браниоци окривљених, по добијању оптужнице, могу на њу да уложе приговоре. Суд може да је потврди, одбије или врати на дораду. На овом, у овом тренутку највећем предмету у Европи, радили су тужилац Младен Ненадић и његова два заменика Саша Иванић и Зоран Бабић.

Фото Архива

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ: ДОТАКЛИ ДНО

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић оценила је јуче да је део опозиције која се, уз помоћ изјава Беливука и Миљковића, бори против председника Вучића и Владе Србије, дотакао ново дно и користи се видом политичке борбе какав никада у историји Србије није виђен. Она је казала да је, без обзира на политичку припадност, једино нормално да се зарад земље и грађана сви уједине и подрже борбу против таквих убица и криминалаца:

- Нормалан човек никада себи не би дозволио да помисли да то искористи у сврху политичке борбе, али нажалост то се дешава у Србији.

РЕАКЦИЈА НА НАПАДЕ МАФИЈЕ

МИНИСТАР Вулин осврнуо се јуче и на нападе Вељка Беливука и Марка Миљковића на њега и председника Александра Вучића, које одређени медији громогласно преносе:

- Сваки дан у коме се Беливук и Миљковић договарају у затвору са својим консиљереом је дан више за неког навијача Партизана кога неће мучити и заклати и дан више за нечије дете кога неће отровати дрогом. Ја сам поносан што су ме изабрали за мету, ја сам нападе мафије заслужио баш као што су други заслужили заштиту мафије. По истини КРИК и NewsMax Adria, а сада и НИН, ја сам командовао клану Беливук - Миљковић, власник сам куће у Ритопеку где се налазила кланица о којој Миљковић и Беливук ништа не знају, потом сам наредио послушним и наивним навијачима доношење пуног возила оружја у Јајинце.

Поред тога, тражио сам и да обезбеђују Јовањицу. Срећа, па ме је носилац истине Ђиласових медија Марко Миљковић одбио. Посебно је занимљиво да смо комуницирали телефоном, који вредни Марко није показао никоме, па ни свом истинољубивом адвокату, консиљереу Лазаревићу. Миљковић зна и да сам био у сукобу са Дијаном Хркаловић, а он моју немоћну жртву, чији је псеудоним истетовирао на грудима, никада није видео.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)