МАСАКР ЗБОГ ВЛАШКЕ МАГИЈЕ? Никола живи у свом свету, несвестан језивог злочина који је починио у Јабуковцу пре 14 година! (ВИДЕО)

Novosti online

27. 07. 2021. у 20:20

МАСОВНИ убица Никола Радосављевић (53), који је пре тачно 14 година побио деветоро мештана неготинског села Јабуковац, пребачен је недавно у Специјалну болницу за психијатријске болести "Горња Топоница" недалеко од Ниша.

МАСАКР ЗБОГ ВЛАШКЕ МАГИЈЕ? Никола живи у свом свету, несвестан језивог злочина који је починио у Јабуковцу  пре 14 година! (ВИДЕО)

Фото М. Лабудовић/ архива

Он је претходно био лечен у Затворској болници у Београду, пошто је утврђено да болује од акутне параноидне психозе. Већ дуго нико из породице није посетио Радосављевића, који је и даље несвестан онога што је урадио пре 14 година. Николин отац Петар, који га је једини повремено звао телефоном, умро је пре две године.

- Никола живи у неком свом свету и ни са ким не комуницира. За све време колико је у болници никад није правио неке инциденте и углавном је миран и повучен - открива саговорник упућен у овај случај.

Иначе, село Јабуковац заувек ће остати познато у Србији по Николином стравичном масовном злочину, који је ово богато гастарбајтерско место завио у црно 27. јула 2007. године. Радосављевић је после крвавог пира проглашен неурачунљивим након што су вештаци констатовали да болује од трајне душевне болести. Због тога није могло да му се суди, већ је послат у "затворску лудницу".

Никола, кога мештани зову Црни Коле, кобног дана је најпре претукао супругу, оптуживши њену мајку да је бацила влашку магију на њега. Потом је покушао да се убије тако што је скочио у бунар, али га је комшија спасао. Помахнитали Радосављевић је затим узео ловачку пушку, за коју је имао дозволу, и кренуо Улицом Албанске споменице у суманути поход...

Комшије Бранислав (57) и Драгиња (55) Боронгић биле су његове прве жртве. Следећи су му се на мети нашли Вељко Ђорђевић (58), његов син Драган (22) и ташта Марина Куткуреновић (75). Након тога устремио се на кућу Бађикића, где је убио 15-годишњег Срђана. Синиша Бађикић (36) бацио се на сина, у покушају да га телом заштити, али је Никола пуцао и у њега и тешко га ранио.

Крвник је затим ликвидирао Бранислава Бадејевића (31), наочиглед његове мајке Бике и онда кренуо ка кући своје таште Анике Чогић (62). Успут је налетео на старицу Вануцу Бадаревић (72), која је ипак успела да избегне хитац сакривши се иза своје куће, али то није успела њена комшиница Јелица Банковић (37). Она је изрешетана сачмом на улици, где је на месту пала мртва. Радосављевић је на крају упао у таштину кућу и убио је, урлајући да му је "стара вештица за све крива". Монструм је ухапшен сутрадан на гробљу, где је, како је касније тврдио, отишао да се убије.


(Информер)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ИСТОРИЈСКО ПОВЕЋАЊЕ ПЕНЗИЈА: Председник најавио фантастичне вести - ево и колико ће бити