БЕЛИВУК И МАРЕ КАО ЛИКОВИ ИЗ СЕРИЈЕ: "Новости" откривају - ове надимке су користили у комуникацији преко "Скаја"

Е. Х.

26. 07. 2021. у 21:45

СОПРАНО и Кратос... Са једне стране главни лик из популарне мафијашке серије, а са друге персонификација грубе силе и снаге из грчке митологије, дете Титана, које је увек било уз Зевса и извршавало његова наређења.

БЕЛИВУК И МАРЕ КАО ЛИКОВИ ИЗ СЕРИЈЕ: Новости откривају - ове надимке су користили у комуникацији преко Скаја

Фото: Принтсцреен/Пинк/Цорфупресс

У стварном животу, према сазнањима "Новости", иза ових надимака крили су се Вељко Беливук и Марко Миљковић током комуникације преко заштићене апликације "Скај".

Из тога се да закључити да је Беливук себе доживљавао као криминалног боса и бога, а Миљковића као митолошко биће, које беспоговорно слуша врховног вођу - Зевса. У овој хијерархији, сасвим је могуће, идући овом логиком, да су за њега Беливук и Радоје Звицер представљали ауторитет и шефове.

У снимку, који су медији објавили прошле седмице, на којем се чује намамљивања Лазара Вукићевића да дође на одређено место како би га отели и убили, изговорена су оба надимка - и Сопрано и Кратос. Поред тога, појављује се и шифровано име "Вепар", али то користи, наводно, Вукићевић у, такође, заштићеној комуникацији преко "Скаја", са "шкаљарцем" Милетом Капетаном (Милан Р. из Бара). Они тако ословљавају Вељка Беливука.

- Из целе комуникације види се да је Миле Капетан наместио Лазара Вукићевића тврдећи му да је Вепар отет и да оде на одређену адресу на којој га држе везаног - објашњава наш саговорник из истраге. - На шестоминутном снимку чује се и да је неко од припадника Беливукове групе на вези са Папићем из полиције, са којим, такође, разговара преко "Скаја", и да му овај преноси да се по МУП "већ прича да је Сопрано отет".

У овом тренутку је извесно да су Лазар Вукићевић, али и Миле Капетан убијени. Овај "шкаљарац" ликвидиран је пошто је послужио "сврси", а то је да намами конкуренте "кавачког клана". Његова судбина у овом тренутку везује се директно за Радоја Звицера, наводног вођу "кавчана".

- Улога Милана Р. када је реч о двостркој ликвидацији на Крфу, када су убијени Алан Кожар и Дамир Хаџић, још се испитује, али је извесно да је он дао локацију "кавчанима", који су обојицу усмртили по повратку са плаже. - Осим Милета Капетана, у намештању двојице блиских "шкаљарцима", учествовао је и С. Л., који се води као нестао.

Свим овим сазнањима, али и бројним доказима, располаже српско Тужилаштво за организовани криминал, које са полицијом и БИА ради на овом случају. За неколико дана очекује се и подизање оптужнице на којој је 31 име. У међувремену, јавност је шокирана бруталним фотографијама мучења и сакаћења жртава, које су припадници групе размењивали преко "Скаја".

Беливук и Миљковић остали су неми на фотографије њихових зверстава и одлучили су да нападну оне који су наредили удар на мафију. По савету консиљера, почели су у своју крваву баруштину да увлаче највише државне руководиоце.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је у понедељак да окривљени имају право да се бране лажима и да је то очекивано, али да изненађује понашање медија и опозиције који те лажи, како каже, преносе као истину, која је доказана и исказе Вељка Беливука и Марка Миљковића користе у политичким обрачунима. Вулин је навео да у том политичком контексту пласираних лажи сметају само два човека, председник Александар Вучић и министар полиције Александар Вулин, које треба елиминисати.

- Одбрана Беливука и Миљковића је део унапред припремљеног сценарија, по коме се сви чланови групе бране ћутањем, сем њих двојице, који треба да дискредитују Вучића и мене и да нас лажима уцене, што је немогуће - поручио је први човек МУП Србије. - Задатак Миљковића био је да се надовеже на одбрану Беливука, али да је он након што су му предочене монструозне фотографије, које није очекивао да истражни органи поседују, заборавио шта треба да каже, па се у лажима занео.

Вулин је нагласио да је председник Вучић повео борбу против мафије и да без њега те борбе не би било:

- Да би се ова група похапсила и осигурали докази, требало је мобилисати МУП, БИА, уз апсолутну подршку Тужилаштва за организовани криминал. То може да обезбеди само неко ко има апсолутни ауторитет у државним структурама. Вучић је све то окупио и организовао - навео је Вулин.

МОБИЛНИ ТЕЛЕФОН НАЂЕН У ЋЕЛИЈИ

АДВОКАТСКА комора Србије затражила је од директора Управе за извршење кривичних санкција Дејана Царевића да преиспита све околности под којима је настао снимак поверљивог разговора између адвоката Дејана Лазаревића и његових клијената Беливука и Миљковића.

Многи, међутим, заборављају да је у притворској ћелији Марка Миљковића, у Централом затвору, полиција средином априла пронашла мобилни телефон! Сумња се да су преко њега Миљковић и Беливук комуницирали са припадницима групе, који су још на слободи, давали им инструкције шта треба да склоне, које доказе да уклоне, али и коме да припрете да "стисне језик за зубе". Тај телефон је послат на вештачење да се утврди са ким су све комуницирали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)