ВЕЉИН ОФИЦИР ПРЕТИО ПОЛИЦИЈИ ТОКОМ САСЛУШАЊА: Миљковић се бахатио у Специјалном тужилаштву - детаљи процеса деценије

Е. Х.

16. 07. 2021. у 22:06

У ПРОСТОРИЈИ Тужилаштва за организовани криминал (ТОК) Марко Миљковић Маре, пре два дана, понашао се као истински вођа криминалне групе, осумњичене за најмонструознија дела и најмање пет убистава.

ВЕЉИН ОФИЦИР ПРЕТИО ПОЛИЦИЈИ ТОКОМ САСЛУШАЊА: Миљковић се бахатио у Специјалном тужилаштву - детаљи процеса деценије

Фото Н. Скендерија

Према сазнањима "Новости", Миљковић се понашао бахато и обрушио се на полицијске инспекторе, који раде у истрази злочина ове криминалне организације. Поименце је набрајао оперативце, кривећи их за то што су он и остали у притвору, додајући да ће тек причати кад почне суђење.

Према речима нашег саговорника, блиског истрази, на моменте је деловало као да Миљковић прети људима из МУП и БИА, који даноноћно раде на прикупљању доказа и испитивању сведока о злочинима ове групе.

- Миљковић је деловао као да га је неко инструирао, да он говори у име свих осталих осумњичених - наводи наш саговорник. - Није хтео да одговара на питања о доказима, који су му предочени, као и осталим осумњиченима, о монструозностима на фотографијама, већ је тврдио да му је све "намештено". Нема сумње да ће одбрана и осталих, као и њему, бити да не говоре истину, да измишљају и да прете. Посебно су кивни на полицију. Ипак, неки од припадника ове групе нису хтели ни раније да поступају по "инструкцијама" већ су сарађивали и сарађују са истражним органима.

За разлику од њега, неки од осумњичених, којима није било добро после гледања фотографија са жртвама, на којима је забележено одсецање глава и удова, комадање тела и убиства, испричали су своја сазнања о свим дешавањима протеклих година у овој криминалној групи. Изнети су и детаљи и појединости о одређеним ликвидацијама.

- Суочавање са доказима најтеже је поднео осумњичени Милош Будимир, који је чак и повраћао - рекао је извор нашег листа.

- Бројни докази прибављени су посредством међународне правне помоћи и "скинути" су са заштићене апликације "скај", коју су користили припадници ове криминалне групе и њихови сарадници. Такође, захваљујући онима који су пристали да сарађују, дошло се и до материјалних трагова у штек-објектима Миљковићеве и Беливукове екипе, на стадиону Партизана и у викендици у Ритопеку.

Колона Екипу Беливука и Миљковића доводе на саслушање, Фото П. Милошевић

Како сазнајемо, неколико припадника ове групе одбило је и да гледа фотографије на којима су забележени монструозни призори, јер им није било добро. У овом тренутку ТОК са припадницима МУП Србије и Безбедносно-информативне агенције прикупио је доказе и води истрагу за убиства Милана Љепоје, Здравка Радојевића, Горана Величковића, Лазара Вукићевића и Александра Глигоријевића.

ИЗВОРИ ИЗ ПОЛИЦИЈЕ

ПО свему судећи, Марко Миљковић је и даље јако добро обавештен ко и шта ради у МУП Србији и БИА, односно ко учествује у истрази против ове криминалне групе. Сумња се да му информације достављају бивши полицијски руководиоци, који тако угрожавају безбедност својих колега и буквално им "раде о глави". Не само што шире лажи о њима, већ покушавају да угрозе безбедност њих и њихових породица, али и саботирају истрагу. О овоме ће се у наредном периоду позабавити надлежни државни органи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)