ТРАЖЕ ДА СЕ ОГЊЕН БРАНИ СА СЛОБОДЕ: Алексинчани поново испред нишког суда

Ј. Ћ.

16. 07. 2021. у 05:50

ПРИЈАТЕЉИ, родбина и школски другови Огњена Петковића (18) из Алексинца, осумњиченог да је у тучи средином маја тешко повредио Алексу Стојменовића (25) који је након тога преминуо, окупили су се испред зграде суда у Нишу другу недељу заредом уз апел да се оптужени брани са слободе.

ТРАЖЕ ДА СЕ ОГЊЕН БРАНИ СА СЛОБОДЕ: Алексинчани поново испред нишког суда

Фото Ј. Ћосин

Према речима мајке осумњиченог Огњена, Данијеле Петковић (на слици), он је у притвору готово два месеца, а на основу снимка са камера из ресторана види се да ударац у главу, и то пивском флашом, Алекси задаје неко други. Одлуку о притвору Виши суд у Нишу требало би да донесе данас, а у Тужилаштву кажу да је предмет у фази истраге.

- Овим путем апелујем да дете пусти кући, а да му се одузму исправе, јер он неће побећи из земље - рекла је Данијела Петковић.

Фото Ј. Ћосин

Породица и пријатељи тврде да на првобитном снимку који се појавио у јавности недостаје 89 секунди и траже да се осумњичени средњошколац брани са слободе или да му се одреди кућни притвор.

После туче у једном алексиначком локалу у којем је задобио тешке повреде главе, Алекса Стојменовић је преминуо у нишком Клиничком центру. Неколико дана касније, ухапшена су тројица младића од којих се Огњен Петковић сумњичи да је извршилац кривичног дела, а након тога је ухапшена и власница ресторана због сумње да је сакрила дигитални рекордер за видео-надзор и тако ометала истрагу.

Напослетку, полиција је ухапсила и двојицу тинејџера за које се сумња да су учествовала у тучи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)