ИЗА БРАВЕ ДО 1. АВГУСТА: Продужен притвор Срђану П. осумњиченом за убиство мајке у Бачкој Паланци

Љ. П.

12. 07. 2021. у 20:30

БАЧКОПАЛАНЧАНИНУ Срђану П. (28), осумњиченом дa је почетком јуна у породичној кући у Шумској улици у Бачкој Паланци усмртио мајку Славујку П. (54), решењем ванпретресног већа Вишег суда у Новом Саду продужен је притвор.

ИЗА БРАВЕ ДО 1. АВГУСТА: Продужен притвор Срђану П. осумњиченом за убиство мајке у Бачкој Паланци

Фото: Н. Карлић

Он ће, како је, за наш лист, потврдила Јелена Остојин, портпарол овог суда, у притвору остати до 1. августа.

Овај двадесетосмогодишњак је ухапшен је 4. јуна под сумњом да је на периферији града, са више удараца секиром, усмртио своју мајку.

Стравичан злочин откривен је када је, како се незванично сазнаје, Славујкина ћерка, а Срђанова сестра, која иначе, живи и ради у Новом Саду, дошла у Бачку Паланку, јер јој мајка није одговарала на телефонске позиве. Када је дошла, затекла је закључану кућу, па је позвала комшије, а убрзо је стигла је и полиција.

Беживотно тело у локви крви затекли су у соби, на кревету замотано у ћебе, а убрзо се кући вратио и Срђан.

Полиција је покушала да разговара са Срђаном, али је он причао неповезано и покушао је да се оправда чудним и неразговетним одговорима. Док је трајао увиђај, Срђан је само седео у дворишту и понављао да га боли глава и да он није починио убиство. Секира с којом је, највероватније, почињено убиство, нађена је сакривена у шупи поред куће.

Мајка и син су, како су испричале комшије, живели сами и кући, јер Славујкин муж, а Срђанов отац Љубишко, већ дуже време ради у Немачкој. Сумње да је Срђан убио мајку, изненадила је све који их познају, јер како су казали, обоје деце је било везано за мајку, посебно Срђан и да јој никада није рекао ни једну ружну реч.

НИЈЕ БИЛО ПРИЈАВА НАСИЉА

У ПОРОДИЦИ страдале Славујке П., према незваничним сазнањима, никада није било пријава за било какво насиље, нити је Срђан имао било каквих проблема са законом. Комшије кажу да никада нису чуле повишен тон из њихове куће, нити свађу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)