ОПТУЖНИЦА КРАЋА ЗА ДВА МИКИНА ГРЕХА: Алексићева одбрана најављује жалбу Апелационом суду

Е. Х.

04. 07. 2021. у 13:58

ОПТУЖНИЦА против власника студија глуме "Ствар срца" Мирослава Мике Алексића (69), коју је Виши суд у Београду потврдио пре неколико дана, "тања" је у односу на претходне две које су враћене тужилаштву на исправку.

ОПТУЖНИЦА КРАЋА ЗА ДВА МИКИНА ГРЕХА: Алексићева одбрана најављује жалбу Апелационом суду

Фото В. Данилов

Како "Новости" сазнају, Алексићу се сада на терет сада стављају једно силовање и једна недозвољена полна радња мање.

- После окончане истраге, суд је утврдио да нема довољно јаких доказа да је глумица Милена Радуловић, која је прва пријавила свог тадашњег учитеља глуме, силована на фрижидеру у Алексићевој канцеларији, пре свега због габарита самог уређаја, али и јер на тој просторији нема врата, тако да није било могуће да се то догоди, а да неко не види, с обзиром на то да никада нису били сами у студију "Ствар срца" - каже нам извор близак одбрани окривљеног.

- Одустало се и од једног кривичног дела недозвољена полна радња према једној бившој ученици.

Фото: М. Анђела

Без обзира на "ублажавање" оптужнице, Кривично ванпретресно веће Вишег суда у Београду остало је на становишту да прикупљени докази током предистражног и истражног поступка дају довољно основа за закључак да је окривљени оправдано сумњив да је извршио кривична дела која су предмет оптужби, односно да је силовао и сексуално злостављао неке ученице којима је предавао. Алексићу се, најновијом оптужницом, на терет стављају два кривична дела силовања, два кривична дела силовање у продуженом трајању, једно продужено кривично дело недозвољена полна радња и четири кривична дела недозвољена полна радња, на штету укупно седам девојака.

ОПТУЖБЕ Милена Радуловић, Фото: М. Анђела

Како сазнајемо, у односу на Милену Радуловић остале су оптужбе за једно силовање и једно силовање у продуженом трајању.

Против овог решења оптужени и његов бранилац могу да изјаве жалбу Апелационом суду у Београду у року од три дана по пријему решења.

- Свакако ћемо поднети жалбу Апелационом суду на овакву оптужницу чим је будемо добили - наводе Алексићеви браниоци.

Истрага против Алексића, који је ухапшен 16. јануара, спроведена је због 19 кривичних дела за која га је пријавило девет полазница школе глуме од 2008. до 2010. године, али је оптужен за девет. Коначну реч о новој оптужници даће Апелациони суд, који може да је потврди, одбаци, или да затражи њену допуну. Уколико судије апелације одбаце жалбу Алексићевих адвоката, тада она ступа на правну снагу и Виши суд на основу тога заказује припремно рочиште, односно почетак суђења.

САСЛУШАНЕ ЖРТВЕ

ТОКОМ истраге саслушане су жртве које је Алексић наводно сексуално злостављао, а одлуком тужилаштва оне су и вештачене од стране неуропсихијатара и психолога, који су утврдили да су оне трпеле психичке патње високог интензитета. Потврђена је и веродостојност и валидност њихових исказа у којима су га оптужиле за силовање и сексуално узнемиравање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)