ИНЦИДЕНТ НА ДОРЋОЛУ: Паркирале ауто испред зграде, станари га потпуно демолирали - "осветник" уништава туђа возила

Новости онлине

21. 06. 2021. у 15:52

НА ДОРЋОЛУ се јуче десио несвакидашњи инцидент, када је оштећено возило марке "опел зафира" у Улици Тадеуша Кошћушка.

ИНЦИДЕНТ НА ДОРЋОЛУ: Паркирале ауто испред зграде, станари га потпуно демолирали - осветник уништава туђа возила

Фото: П. Милошевић/Илустрација

 Избушене су предња и задња лева гума, ишчупан леви ретровизор, скинута и однета предња таблица, а и брава је оштећена на возачевој страни.

Спорно је било паркирање на месту на ком није постојао знак за забрањено паркирање, али је сметало пролазу, а станари уместо да позову паука у већој мери су уништили ауто усред бела дана.

Како каже саговорница, иначе власница аутомобила, С.М. (31) ту су паркирали јер на базену 25. мај није било места.

- Испред нас је постојао само ланац са катанцем и није била никаква друга ознака да ту не сме да се паркира, а и видело се да је паркинг кружан и да има излаз на другој страни, али испоставило се да и тамо постоји ланац. Иначе, уопште нисмо из тог краја, а и то је било у 12 часова поподне, пуно пролазника било ко је могао да нам каже да ту не смемо да паркирамо. Ми морамо да знамо да читамо саобраћне знаке и ознаке које се уче у ауто школама, али нисмо у обавези да знамо шта значе ланци које каче станари уколико не постоји јасна ознака - каже С.М.

А.С. (27), која је возила аутомобил каже да ништа не би било спорно да је позван паук и да је аутомобил однет.

- Уколико смо погрешиле и непрописно паркирале, иако не постоји јасна ознака за то, позове се паук, он га однесе, а ми ћемо после да гледамо шта и како даље. Међутим, када смо питали станаре који су се ту окупили што то није учињено само су рекли да паук не долази ту. А када смо питали што се не обрате надлежним службама за то што паук не долази ту, нису имали одговор - рекла је А.С.

Полиција је изашла на увиђај, али како су им рекли с обзиром да је Н.Н. лице у питању чисто сумњају да ће доћи до неког сазнања.

- У свему је највећи парадокс то што се то догодило усред бела дана и то што је ту прометно, а нико ништа није видео. Комшије кажу да ту постоји неко кога они зову "осветник" који иде по паркингу и уништава аутомобиле, шара их спрејем и слично, али они наводно не знају ко је - кажу саговорнице.

С. М. каже да је овде рођена и да овде живи 31 годину и да никада ништа слично није видела и доживела.

- Као особа са инвалидитетом милијарду пута дневно се сусрећем са непрописно паркираним аутомобилима, што оних што се паркирају на места за особе са инвалидитетом, а немају налепницу, што оних што се паркирају по тротоарима тако да не може ни човек на две ноге да прође од њих, а камоли ја у колицима или мајке са малом децом. И шта ја у тим случајевима треба да радим? Да их уништавам као што је то дотична особа урадила? Па у том случају би 90 одсто аутомобила у Београду било оштећено - закључује С.М.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)