(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) ПСИ ИЗ АЗИЛА У КРАГУЈЕВЦУ ИМАЈУ ОТВОРЕНЕ РАНЕ: Јадне животиње мучене и изгладнеле, држане у прљавим боксовима (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

18. 06. 2021. у 13:06

У КРАГУЈЕВЦУ је ухапшен мушкарац Д.Г. (49) осумњичен је да је свесно и намерно убијао, мучио, занемаривао и злостављао псе који су му били поверени на старање у свом азилу за обуку паса у селу Чумић.

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) ПСИ ИЗ АЗИЛА У КРАГУЈЕВЦУ ИМАЈУ ОТВОРЕНЕ РАНЕ: Јадне животиње мучене и изгладнеле, држане у прљавим боксовима (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Приватна архива

Фотографије до којих су дошле "Вечерње новости" показују да су јадне животиње у азилу пронађене у ужасном стању.

Пси су живели у нехигијенским условима, а многи од њих су били крвави или имају отворене ране, изгладнели су и мршави.

Осумњиченом је због сумње да је починио кривично дело убијање и мучење животиња одређено задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведен надлежном тужилаштву.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин саопштио је раније да никакво насиље не може да буде некажњено, ни према људима, ни према животињама и сваки насилник ће бити кажњен и склоњен са улица.

- Ни једна животиња не заслужује да се људи према њој тако понашају. Припадници Министарства унутрашњих послова увек ће учинити све да овакве нељуде склоне са улица и да заштите сваки живот у нашој земљи - поручио је министар Вулин.

Министар је замолио грађане, да када имају сазнања о оваквим дешавањима то одмах пријаве полицији, а не да каче на друштвене мреже и боре се за лајкове, како они који су овако нешто чинили, када схвате да су откривени, не би сакрили трагове.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)