ДЕТАЉИ УЖАСА НА ВРАЧАРУ: Малишана очух тукао без разлога, мајка све гледала - после годину дана пакла сам пријавио

Новости онлине

18. 06. 2021. у 10:08

МИРСАД М. (24) ухапшен је због сумње да је брутално претходних годину дана тукао свог пасторка, дечака Л. М. (8). Поред њега ухапшена је дечакова мајка Катарина М. због сумње да је малтретирање допустила.

ДЕТАЉИ УЖАСА НА ВРАЧАРУ: Малишана очух тукао без разлога, мајка све гледала - после годину дана пакла сам пријавио

Фото: Н. Скендерија/Принтсцреен/Илустрација

Овај језиви случај насиља у породици пријавио је храбри дечак, који је испричао другу шта му очух ради и кроз шта пролази последњих годину дана. Заједно, малишани су отишли у полицију где су испричали шта се догађа.

Како се сумња, а и према кривичној пријави полицијске станице Врачар, осумњичени Мирсад М. дечака је тукао у изнамљеном стану у ком је ванбрачно живео са малишановом мајком.

Однос ове породице био је све само не идиличан, о чему сведоче и тврдње дечака да га је очух у периоду од маја 2020. година више пута тукао, сваки пут из чиста мира. Према опису повреда, установљено је да је дечак задобио тешке телесне повреде.

Да случај буде још језивији, сумња се да је Катарина М., дечакова мајка, малтретирање свог сина само немо посматрала. Штавише, како се наводи у кривичној пријави, када би видела да малишан плаче након злостављања од стране Мирсада говорила би му да престане да плаче. Годину дана малишан је трпео насиље, без да се икоме жали и пријављује.

Дечак сам пријавио да трпи насиље у породици

Међутим, у уторак 15. јуна, насиље је ескалирало, након чега је дете од осам година скупило храбрости и са другом насиље пријавило. Према наводима кривичне пријаве која је од стране полиције поднета Првом основном јавном тужилаштву у Београду, Мирсад М. је у Улици Хаџи Рувимова, напао малишана тако што га је рукама оборио на под, а потом ухватио за крагну мајице и тако га подигао са земље.

- Он му је нанео телесне повреде у пределу врата и десне надлактице - наводи се у саопштењу тужилаштва које је покренуло истрагу.

Мајка дечака и овај пут је била присутна и све је само немо посматрала, без да на било који начин помогне свом сину, заштити га и склони од помахниталог очуха.

- Она се са осумњиченим удаљила са лица места, оставивши малолетног оштећеног да плаче чиме су се у њеним радњама стекла обележја кривичног дела непружање помоћи из члана 127 Кривичног закона, наводи Прво основно тужилаштво.

Истог дана, по налогу дежурног заменика јавног тужиоца Првог основног јавног тужилаштва у Београду, осумњичени очух и мајка ухапшени су и одређено им је задржавање до 48 сати.

Мирсаду М. притвор је одређен због постојања основане сумње да је извршио кривично дело насиље у породици, а осумњиченој Катарини М. због кривичног дела непружање помоћи и запуштање и злостављање малолетног лица.

Јуче су обоје саслушани и у потпуности негирали извршење кривичних дела која им се стављају на терет. Поступајући заменик јавног тужиоца је након саслушања предложио Првом основном суду у Београду да према осумњиченима одреди притвор због постојања околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке, као и због постојања особитих околности да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело. устила дете кад је нашла партнера

Иначе, поред кривичног дела непружање помоћи осумњиченој Катарини М. је стављено на терет и кривично дело запуштање и злостављање малолетног лица, јер је у мају 2020. године након ступања у емотивну везу са осумњиченим Мирсадом М. напустила стан у ком је живела са својим тада седмогодишњим сином и својом мајком.

- Она је тада престала да се стара о свом детету, а његово васпитање и бригу о њему препустила својој мајци, која услед старости није у стању да испрати развојне потребе детета - наводе у Првом основном тужилаштву.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)