ЕКСКЛУЗИВНО ЗА “НОВОСТИ”: Милован Рогановић – Ускоро долазим у Србију, Кијевска полиција ми рекла да су супруга и шурак хтели да ме убију

З. У.

16. 06. 2021. у 21:01

ЈЕЛЕНА и Слободан Сокић, према тврдњама украјинске полиције, организовали су моје убиство! Рекли су ми да таква чињеница произилази из материјалних доказа, које су тамошњи истражни органи прикупили.

ЕКСКЛУЗИВНО ЗА “НОВОСТИ”: Милован Рогановић – Ускоро долазим у Србију, Кијевска полиција ми рекла да су супруга и шурак хтели да ме убију

Фото: Принтскрин/Kyiv Operativ

Пристао сам да ме "отму", како би им помогао у истрази. Иста тврдња поновљена ми је и у тужилаштву у Кијеву, које је преузело случај. Ускоро долазим у Србију, а у овом тренутку ја једино страхујем за своје шестогодишње дете, које је под истим кровом са оваквим људима.

Ово је, ексклузивно за "Новости", изјавио српски бизнисмен Милован Рогановић (57), који је према тврдњама украјинске полиције, у Кијеву избегао бруталну ликвидацију. Наводно, злочин су организовали његова супруга и њен рођени брат.

- Уверен сам да ће српска и украјинска полиција овај случај да расветле до краја и да ће они који су ми припремали смрт, законски и да одговарају за то - поручио је на крају Рогановић.

Фото: Архива

Милован Рогановић

Иначе, према тврдњама украјинских медија и портала, који преносе изјаве полицијских званичника, злочин је спречен у последњи час и то захваљујући прикривеном иследнику. Реч је о полицајцу који је инфилтриран у једну украјинску криминалну групу, од које је тражено да организују смрт српског бизнисмена.

- Тај прикривени иследник је обавестио колеге да се спрема злочин - наводи саговорник "Новости" упознат са случајем. - У међувремену, припадници криминалне групе су ангажовали плаћеног убицу и као аванс му дали 10.000 евра. Украјински истражитељи су тада, у договору са тужиоцем, одлучили да лажирају отмицу Рогановића и да "глуме" мафијаше који ће да га убију.

Фингирано киднаповање одиграло се у вечерњим сатима 7. јуна ове године. Медијима и порталима снимак "отмице" прослеђен је три дана касније, и затражена је наводна помоћ да се овај чин расветли. За то време, према тврдњама украјинских званичника, "киднапери" су одржавали контакт са наручиоцима убиства, како би их идентификовали и разоткрили до краја.

Када су истражитељи проценили да је прикупљено довољно доказа обавестили су јавност о тајној операцији која је трајала десетак дана. Рогановић, који је пристао на предлог полиције да га "киднапују", како би дошли до материјалних трагова, поново је био "слободан".

Украјинци су објавили и да би криминална група, која је требала да убије Рогановића, била плаћена станом у Москви, власништво породице његове супруге, вредним око два милиона евра. Украјински званичници најавили су да ће затражити помоћ од српске полиције како би овај случај расветлили до краја.

Фото: Принтсцреен

Јелена Сокић

НИСАМ ПРИПРЕМАЛА ЗЛОЧИН

У ЈАВНОСТИ се појавила Јелена Сокић Рогановић, која је демантовала написе медија и негирала да има било какве везе са покушајем убиства њеног мужа. Она је у јутарњем програму Хепи телевизије испричала да је у току бракоразводна парница. Истакла је да никада није била у Украјини, иако је пропутовала цео свет. Рогановићева супруга је изнела и детаље борбе око старатељства над дететом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)