"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Беливукова екипа убила и Горана Михајловића, судбина несталог младића (22) из Ресника на прагу разрешења

Е. Х.

13. 06. 2021. у 22:00

НЕСТАНАК Горана Михајловића, 1. априла 2019. године у Београду, на прагу је да буде расветљен! Према сазнањима "Новости", кривична пријава за ово смакнуће ускоро ће бити на столу Тужилаштва за организовани криминал.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Беливукова екипа убила и Горана Михајловића, судбина несталог младића (22) из Ресника на прагу разрешења

Фото: Приватна архива

Да је реч о убиству, иза ког стоји криминална група Вељка Беливука и Марка Миљковића, показују сви прикупљени материјални трагови и докази. Михајловића је, по свему судећи, у клопку увукао Филип Г. из Берана, а који је касније био на вези са сада ухапшеним инспектором Божидаром Столићем.

Ово замршено клупко криминалних радњи, злочина, као и спреге припадника из мафијашког "кавачког клана" са појединим припадницима српске полиције, полако се распетљава. Столићу, осумњиченом за злоупотребу службеног положаја у продуженом трајању, на терет се ставља да је одавао информације из истраге "кавачком клану", као и да је саботирао истраге убистава.

- Он је осумњичен је да је давао информације Филипу Г., чији је рођени брат Жељко Г. високопозиционирани члан овог которског клана - наводи извор "Новости" из истраге. - Столић је, иначе, истраживао нестанке, за које се сумњичила Беливукова и Миљковићева криминална екипа, а једно од тих је било и Михајловићево. Наводно, Филип му је давао информације о тим случајевима, посебно о нестанку овог младића из Ресника, кога је он, практично, намамио тог 1. априла пре две године.

У тренутку нестанка Горан Михајловић имао је непуне 22 године. Недостајало му је нешто више од месец дана. Његово име нашло се на списку, објављеном у медијима, оних о чијој се судбини ништа не зна, а повезују се са криминалним сукобима.

Његова породица, пре свих родитељи, супруга и ћеркица, немају мира ни спокоја. Како је истрага слабо одмицала, Сања Михајловић, Горанова мајка, сама је кренула у потрагу за првенцем. О својим сазнањима, пре месец дана говорила је за "Новости".

- Тог дана ја сам радила, а Горан је изашао из куће - испричала је Сања. - Јавио се оцу и супрузи Катарини и поручио да ће брзо да се врати. Ноћ је увелико пала, а њега није било. Није се јављао ни на телефон. Катарина нам је рекла да сигурно нешто завршава. Када је прошло седам дана, а он се није појављивао, нити јављао, нестанак смо пријавили полицији.

Ноћ уочи нестанка Горан је био веома нервозан. Претходно је био на журки код друга Нина Шунтића. Ујутру је изашао и телефон му је био доступан до 16.30. Од тог тренутка као да је у земљу пропао.

Полиција је Горанов аутомобил, којим је отишао да се нађе са другом, пронашла 12. априла у Новом Београду, на паркингу.

- Интересантно, али у тој згради је тада живела сестра Филипа Г. - наводи наш извор. - У ауту смо пронашли пиштољ, као и пасош и личну карту на име Горана Михајловића. Са околних зграда узети су снимци надзорних камера.

Овакви снимци били су од велике важности приликом реконструкције кретања Горана Михајловића тог кобног дана. Камере из Ресника "ухватиле" су његов сусрет са Шунтићем на паркингу код једног супермаркета, као и његов улазак у возило "смарт", којим је овај дошао.

После извесног времена, камера је забележила и мушкарца са брадом, наочарима и качкетом како долази и откључава Михајловићево возило и одвози га. До тог тренутка је био активан и његов телефон.

Према Сањиним речима, Шунтић је касније њима рекао да је Горана оставио на "Бувљаку" у Новом Београду и да га отада више није видео.

- Све сам ово испричала полицији, али још чекам резултате истраге - сталожено нам је причала Сања, у којој је тада још тињала слабашна нада да је Горан можда жив. - Организовао је ћеркици први рођендан 22. фебруара, а ето после месец и по дана је нестао.

Фото М. Анђела

У једном тренутку у расветљавање судбине Горана Михајловића, али и других младића, чији је нестанак пријављен службеницима Полицијске управе у Београду, прикључила се и Служба за борбу против организованог криминала. То се догодило оног тренутка када су се иза решетака нашли припадници групе Беливука и Миљковића, као и они сами.

- Инспектор Столић је неколико пута разговарао са породицом несталог Горана Михајловића - наводи наш саговорник. - Одржавао је контакте са Филипом Г., иако је овај директно везан за судбину младића из Ресника и зна детаље његове трагичне судбине. Утврђено је да му је давао информације не само из истраге, већ и да ли су он или брат на потерници, али и друге податке, који су интересовали "кавачки клан".

Филип Г. је пре неколико месеци био хапшен на територији Србије због кокаина и незаконитог држања оружја. Његов брат Ж. Г. је већ извесно време у иностранству, где се склонио по отпочињању крвавог сукоба између "шкаљараца" и "кавчана".

- Беранац Жељко Г. и Радоје Звицер су готово у свакодневном контакту - наводи наш саговорник. - Сумњамо да је тако текао ланац одавања информација. Столић је давао Филипу Г., а он свом брату Жељку Г., који их је потом прослеђивао Звицеру.

Интересантна је и чињеница да је Столић био у групи инспектора која је ухапсила Марка Миљковића, једног од вођа ове криминалне групе, 4. фебруара ове године, али и да је учествовао у претресу просторија ове екипе не само у Београду, већ и у Панчеву.

ВУЛИН О УХАПШЕНОМ ИНСПЕКТОРУ

ПОСЛЕ саслушања Божидару Столићу је одређен једномесечни притвор. Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је да је Столић "пао" на свим питањима полиграфског испитивања и поручио да је он починио акт издаје и да ће сви они који то учине проћи исто као и њихови налогодавци.

- Сви ми који смо се борили и који се боримо против свих организованих криминалних група у нашој земљи, што се тиче капетана полиције, запосленог у Служби за борбу против организованог криминала, Божидара Столића, могли смо да будемо ликвидирани, уништени, и ми и наше породице - истакао је Вулин.

Како је нагласио, захваљујући њему Радоје Звицер, Вељко Беливук и Марко Миљковић добијали су информације, док је Звицера наставио да обавештава и након што је ова злогласна, злочиначка организација Беливук, Миљковић коначно и дефинитивно пала.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)