ЛУКСУЗНИ СТАН НА ТИКЕТУ: Масна фудбалска опклада која се и данас препричава у подземљу

Novosti online

07. 06. 2021. у 21:35

УВЕК на победу и велики улог. Самоувереност му никада није мањкала тако да је и пала опклада која се и данас препричава међу фудбалским посленицима.

ЛУКСУЗНИ СТАН НА ТИКЕТУ: Масна фудбалска опклада која се и данас препричава у подземљу

Фото: Н.Параушић

Опклада је пала између Жељка Ражнатовића Аркана, тадашњег власника ФК ОБилић, и Браце Грубачића, директора УФА медиа. Кладили су се да ће Обилић бити првак Југославије. Улог 100.000 марака.

- Ево, пет кола пред крај сигуран сам да ћу добити опкладу - говорио је Аркан и надао се да ће освојити и Куп.

Фото: Н.Параушић

Аркан са фудбалерима прославља победу

И Аркан је добио опкладу. Првенство 1997/98. је освојено, али не и Куп Југославије. Ушли су у финале и изгубили од Партизана.

Илустрације ради, цена квадратног метра у центру Београду тада је била око 1.000 марака. То знач,и да се од опкладе могао купити луксузан стан од 100 квадратних метара у центру Београда.

Арканова сага у Обилићу почела је јуна 1996. године. Преузео је клуб и брзо га претворио у врхунски тим. Уз њега, Обилић је кренуо на врх југословенског фудбала. У сезони 1996/97, клуб је завршио Прву групу Б лигу као први, и напредовао први пут. У чувеној сезони 1997/98, предвођени тренером Драганом Окуком, освојили су првенство и први пут постао првак Југославије. У истој сезони одиграли су и финале Купа Југославије и изгубили од Партизана. Наредне сезоне су били вицепрваци, а 1999/2000. су завршили првенство као трећи. Током овог периода Обилић је направио низ од 47 узастопних лигашких мечева без пораза.

Онда је 15. јануара 2000. убијен Жељко Ражнатовић и данас многи не знају да ли Обилић постоји.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)