ЧАБА ДЕР НАПРАВИО ХАОС У ЗАТВОРУ: "Насмејани убица" брутално претукао цимера, ударао му главом у зид

Новости онлине

05. 06. 2021. у 23:00

ПЛАЋЕНИ убица Чаба Дер, који је у Мађарској осуђен на доживотни затвор, а у Србији му се суди за брутално убиство Небојше Марковића у Београду, претукао је прошле недеље цимера у затвору!

ЧАБА ДЕР НАПРАВИО ХАОС У ЗАТВОРУ: Насмејани убица брутално претукао цимера, ударао му главом у зид

Фото: Принтскрин

Како преноси портал Блик, Чаба је напао "колегу" који је иза решетака због сумње да је 2013. убио своју мајку док је џогирала. - Тензија је расла из дана у дан. Непосредно пре него што је Чабин цимер кренуо на суђење, овај га је зграбио, ударио му главом о зид, а потом наставио да га туче - преносе мађарски медији драму која се одиграла у затвору пре недељу дана.

После инцидента за Блик се огласио и адвокат претученог, који је навео да је његов клијент преклињао да га не ставе у ћелију са злогласним убицом јер је опште познато да он не подноси "насилнике који су наудили женама". - Једноставно не разумем зашто су мог клијента преместили из ћелије у којој је са цимером био у потпуном миру, чак у пријатељским односима. Из неког разлога, руководилац установе је одлучио да га пребаци иако је могло да се зна да ће бити проблема - рекао је адвокат претученог Јожеф Личи.

Подсетимо, ово није први напад Дера, за којим је и Србија расписала потерницу. У децембру прошле године, он је готово по истом сценарију напао мушкарца коме се судило због сумње да је 2018. ножем избо жену.

- Не може да поднесе мушкарце који уништавају животе женама, хтео је да донира милион форинти организацији која штити жене жртве насиља, али му то није дозвољено - рекао је после првог инцидента Чабин адвокат за медије.

Чаба Дер, подсетимо, добио је надимак "насмејани убица" после ликвидације Небојше Марковића у јануару 2019. у Београду. Сигурносне камере снимиле су га тада како са осмехом пуца у човека који је у гепек аутомобила стављао колица за бебу. Иако никад није званично потврђено, спекулише се да је Марковића убио грешком, а да је права мета био шурак убијеног, "пинк пантер" Александар Шарац, који је ликвидиран прошле године. После хапшења у хотелу у Прагу, Дер је изручен Мађарској. Суд у тој држави осудио га је на доживотну казну затвора због убистава хрватског бизнисмена Ивана Сердрушића у кафићу у Амстердаму у јулу 2018, као и мађарског држављанина Ласла Вентуле у септембру исте године. У Београду му се суди у одсуству.

Чаба Дер наводно је током истраге признао убиства за која се терети. На суду је, међутим, изјавио да се не осећа кривим и да је морао да убије да не би био убијен. - Кајем се што сам убијао људе, али тако ствари функционишу - рекао је пред судом плаћени убица.

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)