МАЈКУ ДОТУКАО СЕКИРОМ? Нови детаљи стравичног злочина у Бачкој Паланци

З. Грумић

05. 06. 2021. у 07:17

СРЂАН П. (28) из Бачке Паланке ухапшен је због сумње да је у породичној кући, у Шумској улици на периферији града, са више удараца секиром, усмртио своју мајку Славујку П. (54).

МАЈКУ ДОТУКАО СЕКИРОМ? Нови детаљи стравичног злочина у Бачкој Паланци

Фото: Н. Карлић

Њему је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен вишем јавном тужиоцу у Новом Саду.

Незванично се сазнаје да је Славујку тог јутра телефоном звала њена кћерка Слађана, као што је то уобичајено чинила свакодневно, па како јој мајка није одговарала на позиве, она је дошла из Новог Сада, где живи и ради. Пошто је затекла закључану кућу, позвала је прве комшије, а убрзо је стигла и патрола полиције. Беживотно тело Славујке затекли су у соби породичне куће у локви крви. Недуго затим из града се кући вратио и Срђан, возећи бицикл, негирајући да је убио мајку.

- Не можемо да прихватимо да је такав злочин могао да се догоди у тој породици, која свима може да послужи за пример. Славујка је била тиха и пријатна жена, а надасве вредна. Није била запослена, али је одгајала живину, узгајала поврће и радила друге кућне послове, у којима јој је син често помагао - причају комшије за "Новости".

Наши саговорници додају да су мајка и син живели сами у кући, јер је Славујкин муж, а Срђанов и Слађанин отац Љубишко, већ дуже на раду у Немачкој.

- И Срђан и Слађана били су баш везани за мајку. Поготово Срђан, који јој никад неку ружну реч није упутио, нити смо их икад чули да се свађају. Додуше, у последње време слабо смо га виђали на улици, био је некако повучен и деловало је као да је имао неких проблема са живцима - каже нам једна од комшиница.

Срђан је био одличан ђак у основној и у средњој школи, почео је да студира у Суботици, али је, тврде комшије, изненада, после неколико месеци, напустио студије и вратио се у Бачку Паланку.Током увиђаја је, како незванично сазнајемо, само седео у дворишту и понављао да га боли глава и да он убиство није починио.

То је у протеклих седам дана друго убиство мајке. Претходно је у Ковину ухапшен Миљан Д. због сумње да је убио своју мајку Станојку.

ИЗБЕГЛИ

ЉУБИШКО и Славујка су са децом избегли ратних деведесетих година из Западне Славоније у Хрватској. Купили су кућу у Бачкој Паланци и ту засновали свој нови дом.

- Љубишко већ неколико година ради у Немачкој. Изузетно је вредан човек и привржен својој породици. Јавио је да је кренуо овамо, чим је чуо за трагедију - каже комшија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)