НИКАДА ОТКРИВЕН ДЕТАЉ О КАРТЕЛУ: Познати певач испратио десну руку Дарка Шарића у бег дуг 11 година

Novosti online

12. 05. 2021. у 23:40

ТЕ хладне јануарске вечери, сада осуђени нарко-бос Дарко Шарић, седео је у својој породичној кући у Пљевљима са својом десном руком Гораном Соковићем.

НИКАДА ОТКРИВЕН ДЕТАЉ О КАРТЕЛУ: Познати певач испратио десну руку Дарка Шарића у бег дуг 11 година

Фото: "Новости"

 Причали су до раних јутарњих сати. Током ноћи, примили су у пословну посету једног балканског певача, народњака. Већ ујутру, Шарић и Соковић су нестали јер су специјалци полиције упали у ту кућу. Била је то 2010. година.

Како ће се касније испоставити да је то била задња ноћ коју су без црвене потернице Интерпола заједно провели Шарић и Соковић (49). Тада је увелико трајала акција српске полиције названа „Балкански ратник“.


Нешто касније Соковић је ухапшен 7. фебруара исте године у Пљевљима, у очевој кући. Лисице су му стављене на руке и то после заплене 1,8 тона кокаина на јахти „Мауи“ у Уругвају. Српска полиција је до његовог имена дошла током прислушкиваних телефонских разговора које је водио са Драганом Тошићем, главним Шарићевим човеком у такозваној „словеначкој групи“.

Али, пуштен је после четири дана јер тада није постојао споразум о изручењу између Србије и Црне Горе. Наравно, Црногорци нису могли да га задрже упритвору јер против њега нису имали ништа. Тако је ишетао на слободу и неухватљив је већ 11 година.


Горан Соковић је био Шарићев друг из детињства. Увек је био у његовој сенци, увек „човек број 2“ и чврста десна рука. Они који су знали како је функционисао овај балкански картел знају да Шарић ништа није радио без Соковића. Ништа. Ниједан еуроцент од трговине кокаином није прошао а да га овај Пљевљак није испратио. Он је организовао наркотоваре, пласирао новац у легалне токове, отварао фирме и оф-шор компаније, кафиће, хотеле, станове, а у некима је био и званични сувласник. Он је створио мрежу пословних људи, адвоката који су радили за њих.


Акција против клана је увелико трајала. Самом Соковићу је Специјлани суд одузео два стана у Београду за који се сумњало да је купљен од трговине наркотицима. Остао је без 100 квадрата на Бежанијској коси и 75 на Вождовцу.


У међувремену, и Шарић се предао властима Србије. На процесу у Специјалном суду, Соковић је осуђен ја 15 година за организовање шверца кокаина из Јужне Америке у западну Европу. Али, и даље ни гласа о њему.


Правосуђе се надало да ће се и Соковић појавити у судници. Са његовим привођењем знали би се сви токови новца картела. Али, клан из Пљеваја је навијао за Соковића. Тада се говорило, док је „Соковић на слободи за Дарка нема бриге, а и паре су на сигурном“.
До данас Соковићево име се само два пута споменуло. Први пут 2015. јер је наводно лоциран у Италији и преговарао је са српским властима о предаји. Други пут 2019. када је у Америци заплењен кокаин вредан милијарду и по долара.

Амерички истражитељи проверавали суда ли је учествовао у набавци 18 тона кокаина, који је пронађен у Филаделфији. То су испричали чланови похапшене групе. И, ништа више.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)