КУЋНИ ЗАТВОР ЗА СМРТ КОМШИЈЕ: Преполовљена казна Игори Максимовић (34), чији су пси усмртили Ђурђа Марчету (84)

Љ. П.

10. 05. 2021. у 20:20

УМЕСТО две године у затвору, на колико је првобитно била осуђена, јер су пси у власништву њеног супруга Радета, пре четири године насмрт изуједали Ђурђа Марчету (84), њиховог првог комшију, Игора Максимовић (34) из Петроварадина ће "робијати" годину дана, али у кућним условима и без електронског надзора.

КУЋНИ ЗАТВОР ЗА СМРТ КОМШИЈЕ: Преполовљена казна Игори Максимовић (34), чији су пси усмртили Ђурђа Марчету (84)

Двориште из ког су на Ђурађа Марчету насрнули пси / Фото Д. Дозет

Како је "Новостима" потврдила Свјетлана Радовановић, портпарол Основног суда у Новом Саду, Апелациони суд је преиначио пресуду од 23. октобра 2020, којом је Максимовићева била осуђена на двогодишњу затворску казну због тешког дела против опште сигурности у вези са изазивањем опште опасности.

Трагедија у којој је настрадао Марчета (на слици), догодила се 11. јула 2016. године у дворишту куће са бројем 92 на Буковачком путу у Петроварадину. Два америчка стафорд теријера, која су слободно шетала, иако у дворишту постоје боксови за њих, око шест сати ујутру су наводно видевши мачку у Марчетином дворишту, жестоко залајала на њу, а затим су прескочила жичану ограду и насрнула на старца, који је покушао да одбрани мачку и раздвоји је од паса.

Игора је на суђењу казала да све док судски вештак није изнео податак о којим псима мешанцима је реч, ни њен супруг, али ни она нису знали да су опасна врста. По ономе што је испричала, супруг није био код куће и на његов захтев, који јој је прено у телефонском разговору, псе је пустила у двориште. Није, рекла је, ни помислила да пси могу било коме да науде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

brano

10.05.2021. 20:44

Боже саћувај, за убиство кућни притвор. Таковог судију трба осудити, човек убијен, ван памети. Где ће ова држава. Уразумите се.

Draga

10.05.2021. 20:50

Sramota da bude okrivljenu i sud koji joj je obesmislio kaznu za smrt čoveka, jer drže krvoločne pse. Užas. Čovek ne sme izaći na ulicu od "kućnih ljubimaca". U NS skoro niko ne stavlja velikim psima zaštitne korpe.

Strašno

11.05.2021. 11:15

Наивна веверица: Јаао па ја нисам знала, трео,треп! Човека убиле твоје животиње у његовом дворишту, умро у најстрашнијим мукама а ти јадна неееезнаш? А за правосуђе не треба трошити речи, срам вас било! Опет.