ПРОДУЖЕН МУ ПРИТВОР ДО 4. ЈУНА: Новосадско Више јавно тужилаштво подигло оптужницу против Ивана Контића

Љ. П.

07. 05. 2021. у 11:18

НОВОСАДСКО Више јавно тужилаштво подогло је оптужницу против Никшићанина Ивана Контића (30) која га терети да је пребијањем прошлог лета у Новом Саду покушао да убије Београђанина Миљана Мандића (28).

ПРОДУЖЕН МУ ПРИТВОР ДО 4. ЈУНА: Новосадско Више јавно тужилаштво подигло оптужницу против Ивана Контића

Фото: МУП Црне Горе

Оптужница је, како је „Новостима“ потврдила Јелена Остојин, портпарол Вишег суда у Новом Саду,  5. маја предата суду  на потврђивање. Њему је, како је додала, притвор продужен  до 4. јуна.

Против Контића се у новосадском Вишем јавном тужилаштву водила истрага због сумнње да је 24. августа 2020. године у Јеврејској улици у Новом Саду  претукао Мандића.

Приликом саслушања у тужилаштву, Контић је  како сазнајемо, негирао кривицу и тврдио да је био први нападнут. Одговарајући на питања у вези са сумњама за које се терети, он је тврдио да је снимак са надзорних камера исечен и да  је јавности приказан само део догађаја.

Контић је тада још истакао да ни у једном моменту није имао намеру да убије оштећеног, како је то представљено у јавности и што му се ставља на терет.

По међународној потерници која је за њим била расписана, Контић је ухапшен 11. октобра у Подгорици у изнајмљеном стану. Он је децембра 2020. године изручен нашим правосудним органима, а на саслушању пред судијом за претходни поступак је тврдио да није побегао из Србије, већ да је  у Црну Гору  отишао пре било каквог покретања поступка против њега, да посети родитеље.

О.Л. који је осумњичен да је учествовао у тучи у којој је претучне Миљан Мандић пуштен је из притвора и послат кући на издржавање кућног затвора са наногицом на коју је осуђен због другог кривчног дела, док је Л.В. против кога се води поступак због сумње да је помогао О.Л. после почињеног кривичног дела, пуштен да се у даљем поступку брани са слободе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)