ТУЖИЛАШТВО ПОДИГЛО ОПТУЖНИЦУ ПРОТИВ ИВАНА КОНТИЋА: Због зверског пребијања и покушаја убиства Миљана Мандића

Танјуг

07. 05. 2021. у 09:58

ВИШЕ јавно тужилаштво у Новом Саду подигло је оптужницу против Ивана Контића (30), којом га терети за покушај убиства Миљана Мандића 24. августа у Новом Саду, којег је том приликом пребио.

ТУЖИЛАШТВО ПОДИГЛО ОПТУЖНИЦУ ПРОТИВ ИВАНА КОНТИЋА: Због зверског пребијања и покушаја убиства Миљана Мандића

Фото: МУП/Принтсцреен

Оптужница је поднета Вишем суду у Новом Саду и тренутно је у фази потврђивања, рекла је за Танјуг портпаролка суда Јелена Остојин.

Контићу је Виши суд такође продужио притвор до 4. јуна, додала је Остојин.

Против Контића, Више јавно тужилаштво у Новом Саду спровело је истрагу због кривичног дела убиство у покушају, док се у истом предмету О. Л. и Л. В. терете за кривицна дела учествовање у тучи, односно помоћ учиниоцу након извршеног кривичног дела.

Контић је у децембру изручен Србији из Црне Горе, пошто је по потерници Србије ухапшен 11. октобра у Подгорици након месец дана од покретања поступка против њега, 12. септембра.

На саслушању пред судијом за претходни поступак на околности притвора и бекства, Контић је тврдио да из Србије није бежао, већ да је у Црну Гору отишао пре покретања било каквог поступка против њега.

Износећи одбрану пред Вишим јавним тужиоцем он је у децембру негирао да је покушао да убије Мандића, којег је том приликом пребио.

До сукоба је дошло је му је Мандић претходно упутио претње и није му дозволио да уђе у кладионицу.

Фото: Н. Карлић

Контић као некадашњи репрезентативац Црне Горе у џудоу зна како се наносе тешке повреде, опасне по живот, и управо њих није задао Мандићу током физичког обрачуна, теза је његове одбране.

Његова одбрана такође тврди да у јавности није објављен цео снимак обрачуна већ само један његов део, након чега је и покренут овај поступак против Контића.

Снимак се на друштвеним мрежама појавио 11. септембра, а на коме се види пребијање мушкарца.

Контић је пореклом из Никшића, а у Србији је дипломирао на Правном факултету и у адвокатској канцеларији је радио као приправник пре инцидента у којем је пребио Мандића (28) у Јеврејској улици у Новом Саду 24. августа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)