СКИНИ МАЈИЦУ, СМЕТА МИ! Настављено суђење Николи Радоњићу због убадања Уроша Јањића на кеју у Нишу

Ј. Ћ.

05. 05. 2021. у 20:34

Урош Јањић (27) из Неготина који је 21. јуна 2019. године избоден ножем на Кеју Кола српских сестара у Нишу, идентификовао је оптуженог Николу Радоњића (34) у среду у Основном суду где се води поступак против њега као једног од нападача.

СКИНИ МАЈИЦУ, СМЕТА МИ! Настављено суђење Николи Радоњићу због убадања Уроша Јањића на кеју у Нишу

Фото Фејсбук

Радоњић се терети за наношење тешке телесне повреде Јањићу, што је Основно јавно тужилаштво квалификовало као злочин из мржње, јер је младић избоден због антифашистичког натписа на мајици. Његови пријатељи Александар Зорић (22) и Милош Крстић (22) терете се за учествовање у тучи, јер су били актери сукоба који се завршио потезањем ножа. За исто кривично дело оптужен је и Јањићев друг Ђорђи Ђеоргиев (25), јер тужилаштво сматра да је у сукобу такође имао активну улогу.

- Пола сата након поноћи, након што смо попили пиће, кренули смо ка амфитеатру на Кеју, када нас је опколила група младића. Са стопостотном сигурношћу могу да потврдим да ми је са леве стране био Радоњић. Мушкарца, који је стајао десно, не препознајем међу оптуженима - казао је Јањић.

Он је пред судом објаснио да му се управо тај момак који није идентификован, обратио речима: "Смета ми твоја мајица, скини је!"

- Одговорио сам му са: "Је ли?" У том тренутку сам осетио да ме је неко гурнуо с леђа, након чега сам се прогурао између двојице који су били испред мене. Добио сам ударце песницама. Када сам схватио да ми нема друга, вратио сам се и видео да га један момак туче, док он подлактицама штити главу. Са 80 одсто сигурности сматрам да је Ђорђија тукао оптужени Александар Зорић. Повикао сам да ћу звати полицију, што сам и учинио, а они су се разбежали. Нисам ни знао да сам убоден док нисам осетио да су ми леђа мокра. Пипнуо сам се у том делу и видео да ми је цела рука крвава - испричао је Јањић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (0)

ПОСЛЕ ПРИЧА ДА ЈУ ЈЕ АРКАН ДОНЕО СА РАТИШТА: Тајна Цецине огрлице - огласила се ВЛАСНИЦА након више од 20 година