ЗАПАЛИЛА СТАРИЦУ, ПА ОТИШЛА НА ЛИМУНАДУ: Настављено суђење Јелени Шпаговић (27) за свирепо убиство Мајде Гаровић (81) у Земуну

С. Ј. М.

27. 04. 2021. у 20:54

НА суђењу Јелени Шпаговић (27), оптуженој за убиство Мајде Гаровић (81) у Земуну, у уторак су у Вишем суду у Београду сведочили њен бивши муж Марко Шпаговић и девер Дарко. Бивши супруг је испричао да је у том периоду био растављен од Јелене и да се тог 15. јуна 2019. године, када је убијена њихова комшиница Мајда, по подне срео са Јеленом.

ЗАПАЛИЛА СТАРИЦУ, ПА ОТИШЛА НА ЛИМУНАДУ: Настављено суђење Јелени Шпаговић (27) за свирепо убиство Мајде Гаровић (81) у Земуну

Архива

- Дете је тог дана било код мене и ишли смо сви заједно да му купимо пантофле. После смо сели у кафић, попили лимунаду, а дете је појело сладолед. Нисам приметио никакве промене у Јеленином понашању. Према детету се нормално односила, а причали смо и о томе да га води на море - испричао је у уторак Марко Шпаговић.

Он је казао да Јелена док су били у браку никада није била насилна и да је са свима имала добре односе.

Јелена је само који сат раније, како је и сама признала суду на првом рочишту, убила Мајду Гаровић у њеној кући. Тад је навела да је старици дуговала 2.500 евра, да је имала да јој врати само половину тог износа, али је ова инсистирала да јој врати све. Расправа и свађа су, како је тад рекла, измакле контроли, па је Мајду ударила неком чинијом, а онда и другом посудом. Потом је спаковала у кофер, одвезла у Крчедин, бацила у контејнер и запалила.

Породица је пријавила старичин нестанак, а неколико дана касније тело је пронађено у крчединском контејнеру, након чега је утврђено да се ради о несталој Мајди Гаровић.

Тужилаштво је Јелену Шпаговић оптужило за тешко убиство, јер сматрају да имају доказе да је оно почињено на свиреп начин и због користољубља. Јелена, ипак, није вратила сав узети новац, а из куће је тад покупила Мајдин златни накит и продала га у једној златари.

Фото: Новости архива

 

Бивши девер Дарко Шпаговић је у уторак сведочећи казао да су са Мајдом која је живела у кући поред њихове сви били у добрим односима.

- Понекад нам је давала новчане позајмице и ја сам их уредно враћао. Није наплаћивала никакву камату - рекао је сведок. - Кад је откривено да је убијена, схватио сам да сам је тог дана три пута видео, а последњи пут око поднева. Мајда је била добра особа, понекад је долазила на кафу и са Јеленом је била у добрим односима док је она живела код нас.

ПОКУШАЈ САМОУБИСТВА ТАБЛЕТАМА

ДАРКО Шпаговић је у судници испричао да је Јелена пред развод од мужа покушала да се убије попивши таблете. Њен бивши супруг је казао да је тад примљена и задржана два дана на ВМА, а да се после, колико он зна, више није лечила нити тражила помоћ психијатра. Марко је навео да није знао да се Јелена после развода виђала и чула са комшиницом Мајдом и да му ниједна то никада није поменула.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

40 ГОДИНА ЧУВАЛИ ЈЕЗИВУ ТАЈНУ У ШУПИ: Отац и син починили незапамћен злочин - полицајци били у шоку после открића (ВИДЕО)