КАЈЕМ СЕ ЗБОГ СВЕГА, ВОЛЕО САМ ГА: Радослав Мургашки (49) кроз сузе признао да је убио брата - пуцао сам да бих се заштитио, плашио сам се!

Љ. П.

27. 04. 2021. у 16:58

У ВИШЕМ суду у Новом Саду данас је почело суђење Радославу Мургашком (49) из тог града, оптуженом да је 12. јуна 2020. године хицима из пиштоља у дворишту породичне куће усмртио три године млађег рођеног брата Жарета (46).

КАЈЕМ СЕ ЗБОГ СВЕГА, ВОЛЕО САМ ГА: Радослав Мургашки (49) кроз сузе признао да је убио брата - пуцао сам да бих се заштитио, плашио сам се!

Фото: Љ. П.

Признајући да је убио брата, Радослав је судском већу којим председава судија Видоје Митрић, тврдио да је пуцао у свог брата да би заштитио свој живот, а не са циљем да убије Жарета. Рекао је да су између њих двојице више од 20 година постојали проблеми, и да се он плашио свог брата, који је, по његовим речима, више пута у последњих неколико година, у његовој близини репетирао пиштољ.

- Кајем се због свега, ја сам волео Жарка – плачући је рекао Радослав у судници. - Јако ми је жао и док год у мојим венама има крви, жалићу за моји братом. - Не сећам се нићега, ништа нисам видео, све ми је мрачно из тог периода. Не сећам се да ли сам пуцао брату у главу.

По његовим речима, ретко је долазио у породичну кућу, након што се са породицом 2019. преселио у своју, али да је свакодневно преко телефона разговарао са болесном мајком, о којој је бринуо брат Жаре.

- Ја брата нисам мрзео, а он мене јесте, јер сам знао све о њему – казао је Радослав, наводећи да се увек повлачио и да је гледао да одобровољи брата.

ТРАНСПАРЕНТ

ИСПРЕД зграде Вишег суда у Новом Саду, пријатељи и познаници убијеног Жарета Мургашког су јутрос пре почетка суђења истакли транспарент „правда за Жарета“.

Говорећи о ономе што се десило тог 12. јуна прошле године, Мургашки је рекао да је тог дана дошао да донесе новац да се плати пражњење септичке јаме и да се плати рачун за воду. Брата, који је фарбао фасаду, видео је у дворишту.

- Пришао сам му и са два метра од њега, извадио сам новац и рекао да није лепо да заврће воду коју редовно плаћам – испричао је Радослав. - Одговорио ми је да ће вода бити заврнута и да ћу му ја платити много више. Ставио сам новац у џеп и кренуо код мајке, а он ме је гађао ножем, а затим и ваљком којим је кречио, али ме није погодио. Чуо сам „клик“ имао сам страх да ће ме убити. Имао сам помрачење, репетирао сам пиштољ и пуцао.

Наставак суђења је заказан за 8. септембар када ће бити саслушани сведоци.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)