АПЕЛАЦИОНИ СУД ПОТВРДИО: Миљановићу се суди само за ношење "узија" у кафићу "Ле петит бистро"

Танјуг

23. 04. 2021. у 16:21

ОДЛУКОМ Апелационог суда у Београду црногорском држављанину Милошу Миљановићу (34), који је 11. маја прошле године ушетао у башту кафића на Врачару са маском на лицу, носећи аутоматски пиштољ, судиће се само за недозвољено ношење оружја.

АПЕЛАЦИОНИ СУД ПОТВРДИО: Миљановићу се суди само за ношење узија у кафићу Ле петит бистро

Зграда Апелационог суда / Фото Н. Фифић

Жалба тужиоца, поводом обустављања поступка против Миљановића за кривично дело тешко убиство у покушају, одлуком Апелационог суда је одбијена, па му се неће судити поводом сумњи тужилаштва да је тада покушао да убије три лица - Милоша Ниловић и његова два пријатеља с којима се седео за столом у башти кафића.

Наиме, Виши суд је 26. фебруара донео решење којим је потврдио део оптужнице против Миљановића, који се тиче недозвољеног ношења оружја, док је закључио да нема места оптужби за тешко убиство у покушају и у том делу је обуставио поступак против њега.

Апелациони суд је сада одбио жалбу тужиоца и потврдио решење Вишег суда којим је потврђена оптужница против Миљановића од 2. децембра 2020. године, прецизирала је за Танјуг портпаролка Апелационог суда Мирјана Пиљић.

Снимак са сигурносне камере кафића

-По оцени Апелационог суда правилно је првостепени суд нашао да из прикупљених доказа у списима предмета није непосредно поткрепљена основана сумња да је окривљени извршио киривично дело тешко убиство у покушају на начин како му је то оптужницом стављено на терет- навела је Пиљић.

Оправдана сумња, како каже Апелациони суд, мора да постоји у односу на све битне елементе кривичног дела које се окривљеном ставља на терет, док у овом случају "садржина изведених доказа непоткрепљује наводе из оптужнице да је окривљени предметног дана покушао да лиши живота више лица".

Суд даље указује да из списа предмета и изведених доказа, произлази да постоји оправдана сумња да се Миљановић тог дана налазио у локалу "Ле петит бистро" и да је носио аутомат, али да не постоје докази да је "предузео или започео предузимање радње тешко убиство у покушају".

Подсећа да из исказа свих сведока произлази да Миљановића не познају, да са њим нису били ни у каквом сукобу, да оружје није било уперено у њих критичном приликом, као и да он није пуцао ни у једном, па ни у њиховом правцу.

-У том смислу наведене радње за које је јавни тужилац прокупио доказе, би евентуиално могле да остану на нивоу припремних радњи, које у конкретном случају нису кажњиве- закључио је Апелациони суд.

Снимак упада наоружаног нападача објављен је истог дана на друштвеним мрежама и изазвао је велику панику у јавности.

Наиме, Миљановић је у кафић ушетао наоружан и маскиран око 17 цасова, али је након панике и бежања гостију и он врло брзо из истог побегао. Није употребио ватрено оружје, нити је било ко повређен.

Полиција га је ухапсила следећег јутра док је спавао у изнајмљеном стану, где је, како је саопштено тада, пронашла аутоматски пиштољ „узи" са пригушивачем, силиконску маска и гардеробу коју је носио приликом уласка у кафић.

Милош Ниловић је јавности познат из случаја "Дурмитор", када је био ухапшен у истоименом ресторану због недозвољеног ношења пиштоља.

Прошлог лета је за то био ослобођен, али је Апелациони суд ту пресуду укинуо и наложио да му се суђење понови. Почетак суђења је заказан за следећи четвртак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)