ПОЧЕЛО СУЂЕЊЕ: Жељко Митровић тужио Драгана Ђиласа због лажи и клевете, испред суда послао поруку јавности (ВИДЕО)

Novosti online

19. 04. 2021. у 16:17

СУЂЕЊЕ између Жељка Митровића и Драгана Ђиласа, а по Митровићевој приватној кривичној тужби, почело је данас у Београду.

ПОЧЕЛО СУЂЕЊЕ: Жељко Митровић тужио Драгана Ђиласа због лажи и клевете, испред суда послао поруку јавности (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Youtube/ РТВ Пинк

Жељко Митровић тужио је Драгана Ђиласа због изречених тврдњи да „Пинк Интернатионал Компанy“ и сам Жељко Митровић ’има дуг према држави од 25.000.000 евра’, као и ’да је држава опростила’ тај дуг за порез. Ове тврдње, Драган Ђилас изнео је на конференцији за штампу 25. септембра 2019. године, а Жељко Митровић одлучио је да покрене тужбу због које како је навео представљају покушај дискредитације ТВ Пинк, али и њега самог као власника ове компаније.

Суђење је почело, а медијима се обратио и сам Жељко Митровић који је објаснио због чега је одлучио да поднесе тужбу против Драгана Ђиласа.

- Ево почело је суђење по мојој приватној тужби, тужио сам Драгана Ђиласа за гнусне лажи које је изрекао на конференцији за штампу, ако се добро сећам, 25. септембра 2019. године, када је рекао да нам је опроштен некакав порез, да дугујемо неких 25.000.000 евра.

Значи све некакве лажи и измишљотине које су за циљ имале нашу дискредитацију, тако да нисам то хтео да пустим, тужио сам га и ево сад је коначно притеран уза зид да објасни који ми то порез дугујемо и шта то ми дугујемо и да ли нам је икада за ових 25 година држава било шта опростила, што наравно није. Сада ће бити у прилици да у наредним суђењима то објасни и да каже на шта је тачно мислио.

Донели смо брдо папирологије и доказа о свим исплаћеним обавезама. Врло је чудно што се у тој ситуацији он претворио у некакву сека персу која своју одбрану базира на некаквој европској пракси која каже да политичари смеју да лажу. То јесте моја теза, да је Ђилас један лажов, не говори истину, ништа друго и не доказујемо у овом процесу, што он и делимично потврђује том европском праксом која дозвољава политичарима да не говоре истину, што мислим да је сумануто. Океј, ако му то помаже, немам ништа против, само ће и даље бити у ситуацији да на крају дана пружи неке доказе или да каже ’ја сам све то лагао, све сам то измислио’. Томе служи ово суђење и надам се да ћемо то истерати до краја.

Мислим да он није заправо нервозан због тога што ово њега у моралном смислу дискредитује, што ће испасти велики лажов, ја мислим да је он нервозан због тога што још седам година има обавезу да симулира опозицију и да замлаћује не тако велики део грађана који себе сматрају опозицијом. То њега мало нервира, зато што он зна да ја знам и он зна да моје информације никада нису погрешне и да сам један од боље обавештених људи у Србији. То је нешто што код њега генерише нервозу, али то мене не занима, мене занима да докажемо колика је то заправо лажовчина и колико је то један некоректан и несолидан човек – рекао је Жељко Митровић.

Суђење ће се наставити на наредним рочиштима, а коначну одлуку у овом процесу против Драгана Ђиласа а по приватној тужби Жељка Митровића донеће надлежни органи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)