"ЗОРАН МАРЈАНОВИЋ ЈЕ НЕВИН!" Адвокати показали допис који је подигао буру на суђењу - "Сад ћемо вам прочитати шта овде пише!" (ФОТО)

Novosti online

18. 04. 2021. у 12:10

У ВИШЕМ суду у Београду пре два дана настављено је суђење Зорану Марјановићу оптуженом за убиство супруге Јелене. Суђење је настављено саслушањем судског вештака Драгомира Васиљевића, а прекинуто је када је одбрана затражила његово изузеће.

ЗОРАН МАРЈАНОВИЋ ЈЕ НЕВИН! Адвокати показали допис који је подигао буру на суђењу -  Сад ћемо вам прочитати шта овде пише! (ФОТО)

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

- Судски вештак је на пресеку пре два дана наставио у свом старом маниру. То значи да је почео да препричава своје налазе, да даје нејасне и неконкретне одговоре, на шта је одбрана покушала више пута да реагује, рекао је адвокат одбране Стефан Јокић за Пинк и додао:

Након монолога од око 40 минута, одбрана је затражила изузеће сталног судског вештака госп. Васиљевића због пристрасности. Донео сам да виде гледаоци и народ колико нас је Драгомир Васиљевић товарио документацијом. Овде има преко 1.500 страна папирологије, а све то може да се замени дописом из Телекома који стаје на две стране.

Адвокат је показао допис Телекома и цитирао шта је у њему наведено:

Укључење мобилног телефона се може детектовати на логовима сигнализације, независно од тога да ли је позив након укључивања остварен или неостварен. У случају да је мобилни телефон искључен на једној базној станици, а онда на тој истој укључен, генерисаће се два или три записа (логова). Први запис (искључивање мобилног телефона) биће генерисан само у случају да је телефон искључен регуларном методом, други запис (укључивање телефона), биће генерисан након укључења телефона, а трећи запис (неостварени позив) биће генерисан након оствареног позива.

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

 

Ово, како каже адвокат, значи да било какво искључење мобилног телефона Зорана Марјановића било би сигнализирано на мобилној мрежи Телекома.

Адвокат одбране Никола Думнић објашњава да је теза вештака Васиљевића била да је мобилни телефон Зорана Марјановића био искључен око 26 минута, а на основу тога инсинуира да је он тиме покушао да прикрије своје кретање.

- И без дописа Телекома било је јасно да је теза тужиоца и вештака нелогична, јер вештак тврди да се тај телефон поново региструје на мрежи у непосредној близини места проналаска тела. Поставља се питање зашто би то неко радио и зашто би неко поново укључио телефон баш ту. Међутим, цела гомила ових папирчина демантована је једном кратком реченицом: „укључење мобилног телефона се може детектовати на логовима сигнализације, независно од тога да ли је позив након укључивања остварен или неостварен“ – каже Думнић.

Највећи део документације вештака Васиљевића, како каже, садржи управо тзв. логове сигнализације. Објашњава да се свака активност телефона бележи на мрежи, како је оператер сам навео и поставља питање:

- Питали смо вештака: покажите нам где је укључење мобилног телефона у гомили ових логова?! Он је почео, цитирам: „Марјановић је устао у 1х, телефон је 2Г, 3Г. Телефон је скочио, телефон је пао...“ Не можете да схватите на шта су одговори личили! Личило је све на народну брзалицу, покушавао је ваљда да нас хипнотише неком причом, а све време је избегавао да се изјасни конкретно где је укључење телефона међу логовима – каже адвокат.

Додаје да је „овим замајавањем“ скренута пажња са суштине јер је „и са и без телефона потпуно јасно да се поступак води против погрешне особе“.

(Пинк.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)