ВЕШТАК РАЗВЛАЧИ ПРОЦЕС? Узавреле страсти, препуцавања и прозивке на суђењу Зорану Марјановићу - он мирно посматрао цео хаос!

Ј. Д. ЉУТИЋ

16. 04. 2021. у 22:07

УЗАВРЕЛЕ страсти, препуцавања и прозивке обележиле су у београдском Вишем суду наставак суђење Зорану Марјановићу, оптуженом да је на насипу у Црвенки код Борче убио супругу Јелену Марјановић.

ВЕШТАК РАЗВЛАЧИ ПРОЦЕС? Узавреле страсти, препуцавања и прозивке на суђењу Зорану Марјановићу - он мирно посматрао цео хаос!

Фото: З. Јовановић

Најгласнији су били адвокати одбране, који су због "пристрасности и нестручности" захтевали да се из предмета изузме судски вештак за телекомуникације Драгомир Васиљевић, што је суд - одбио.

Вештак је за говорницом готово сат понављао све оно што је у више наврата већ рекао пред судом, везано за забележене сигнале Јелениног и Зорановог телефона. Напоменуо је и то да не може тачно да реконструишше кретање Марјановића, али с друге стране, да је, за 26 минута, колико је, како је рекао, Зорану био искључен телефон, "морао да се сретне са Јеленом".

На то је реаговао адвокат Никола Думнић, један од Марјановићевих бранилаца:

- Став одбране је да је вештак пристрасан и да овде изиграва Шерлока Холмса. Затрпава нас подацима данима и месецима, а избегава конкретно да се изјасни. Конкретно, није јасно како вештак каже да не може да реконструише Зораново кретање, а тврди да се у 26 минута морао срести са Јеленом.

И други Марјановићев бранилац, адвокат Вељко Делибашић, такође је реаговао наводећи да је у суд стигао извештај "Телекома", који је супротан наводима вештака и у ком се наводи да би искључивање телефона морало да буде регистровано.

ОПТУЖЕНИ СМИРЕНО ПОСМАТРАО

СВЕ време док је трајала драма у судници, Зоран Марјановић седео је мирно на оптуженичкој клупи, не реагујућу и посматрајући шта се догађа. Он се терети да је 2. априла 2016. године, на насипу у Борчи, усмртио супругу Јелену, док је у непосредној близини била и њихова малолетна ћеркица. Од почетка, Марјановић негира убиство, а у суд долази са слободе, јер му је Апелациони суд укинуо притвор у којем је био 10 месеци.

- Морам да признам да је извештај "Телекома" мало мањкав и да налаз не одговара светским стандардима - признао је вештак.

Ипак, најгласнији у судници је био адвокат Стефан Јокић, такође Марјановићев бранилац, који је онда затражио реч:

- Овакво излагање вештака само развлачи процес - рекао је Јокић. - Реч је о избегавању суштине и понављању ствари. Вештак осим што не говори истину, још је и бахат, пристрасан, а његов налаз је нејасан, непотпун, погрешан и противречан. Он нема довољно знања и ради у корист полиције и тужилаштва.

Са Јокићем су се сложили сви браниоци, затраживши да Васиљевић буде изузет из предмета:

- То није истина и нисам пристрасан - казао је вештак.

Суд је, ипак, одбио предлог одбране о изузећу вештака Васиљевића и прекинуо претрес. Следеће суђење заказано је за 16. јун.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)