ШЕСТ ГОДИНА ЗА ПРЕБИЈАЊЕ ДЕВОЈКЕ: Апелациони суд потврдио пресуду Ђорђу Лацковићу (26) оптуженом за насиље у породици

Љ.П.

16. 04. 2021. у 11:05

АПЕЛАЦИОНИ суд у Новом Саду потврдио је пресуду Основног суда у Новом Саду којом је Ђорђе Лацковић (26) из Клења код Богатића осуђен на шест година затвора због пребијања сада бивше девојке Иване Филиповић (24) из Бановог Поља код Богатића, марта 2019. године у Новом Саду.

ШЕСТ ГОДИНА ЗА ПРЕБИЈАЊЕ ДЕВОЈКЕ: Апелациони суд потврдио пресуду Ђорђу Лацковићу (26) оптуженом за насиље у породици

Ђорђе Лацковић / Фото Facebook

Пресудом Основног суда у Новом Саду, Лацковић је, према речима Свјетлане Радовановић, портпарола овог суда, оглашен кривим због кривичног дела насиље у породици у стицају са кривичним делом тешка телесна повреда и осуђен је на јединствену казну затвора од шест година.

Породица Иване Филиповић поводом одлуке Апелационог суда каже да сматрају да је окривљени добио казну коју заслужује.

 - Суд је цео поступак одрадио врло професионално – истиче Иванин рођени брат Иван. - Сестра је, што је најважније, добро, запослила се и ради.

Према оптужници, Лацковић је 12. марта 2019. године у изнајмљеном стану у Косовској улици у Новом Саду, нанео тешке повреде тадашњој девојци Ивани. Тукао ју је рукама, шутирао ногама, пекао врелом пеглом, ножем нанео посекотине по ногама…

У своју одбрану на почетку суђења, Лацковић је говори да је волео Ивану и да му јако жао што се све догодило. Тврдио је није монструм како је представљен у оптужници и у медијима, да поштује жене и да није насилник.

У потресном сведочењу из "Скрин собе" новосадског суда, путем видео линка, Ивана је испричала да ју је Ђорђе газио по телу, скакао по леђима када би се савила у одбрамбени положај и главу и лице прокрила рукама.

ПОВРЕДЕ ОПАСНЕ ПО ЖИВОТ

ВЕШТАК судске медицине др Владимир Пилија је говорећи на суђењу о Иваниним повредама, рекаода је на основу лекарске документације коју је имао на располагању, констатовао да су њене повреде биле тешке и опасне по живот. Опекотине по телу је оценио као првог на други степен, а имала је крвне подливе с леве стране грудног коша и прелом ребара, од трећег до шестог.

 - По стану је тражио мотку, говорећи да ће наћи нешто да ме премлати – испричала је тада Ивана. - Узимао је све што је нашао. Ударао ме је кухињском столицом, пекао ме пеглом по руци подижући рукав мајице. Физичко насиље сам трпела две године.

Сведок Љубица Пантелић, Иванина другарица која ју је повређену одвела у болницу, казала је да јој је Ивана први пут рекла да има проблема са Ђорђем, када је септембра 2018. године дошла да живи у Нови Сад.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)