ОСУЂЕН САРАДНИК ВЕЉЕ НЕВОЉЕ: Милован Тадић Микса добио пет и по година затвора!

Ј. Д. Љ. - С. Ј. М.

14. 04. 2021. у 13:49

МИЛОВАН Тадић, сарадник Вељка Беливука званог Веља Невоља, осуђен је у среду првостепеном пресудом Вишег суда у Београду на јединствену казну од пет и по година затвора јер је као члан обезбеђења ноћног клуба "Тилт", у децембру 2015, госту Слободану Вукићу нанео тешку телесну повреду од које је преминуо неколико дана касније.

ОСУЂЕН САРАДНИК ВЕЉЕ НЕВОЉЕ: Милован Тадић Микса добио пет и по година затвора!

Фото: Инстаграм

Истом пресудом, суд је опозвао ранију условну осуду Тадићу због недозвољеног држања оружја од седам месеци затвора с роком провере од три године и стога га осудио на јединствену казну од пет и по година затвора.

Тадић је 4. фебруара ухапшен под сумњом да је припадник организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића и од тада се налази у притвору. Са лисицама на рукама, мирно је саслушао пресуду, као и родбина настрадалог Вукића.

- Осуђен је за кривично дело тешке телесне повреде са евентуалним умишљајем - образложила је пресуду судија Марина Анђелковић. - Знао је да би могао да смртно повреди човека, али је олако држао да до тога неће доћи.

Судија је указала да је суд имао у виду све олакшавајуће и отежавајуће околности овог случаја, као и да је Тадић реаговао у стању емотивне напетости, због чега је његова способност да схвати значај свог дела била смањена, али не битно.

Анђелковићева је истакла да је пре овог догађаја Вукић био избачен из клуба, да је био у алкохолисаном стању, али да је Тадић својом реакцијом прекорачио овлашћења која има као обезбеђење клуба.

Ово је првостепена пресуда на коју и тужилаштво и Тадићева одбрана имају право да уложе жалбе Апелационом суду у Београду.

Тадић је у својој завршној речи поново изјавио саучешће Вукићевој породици и истакао да му је жао због свега што се догодило, али да се не осећа кривим, те да се само бранио.

У овом случају урађена су три вештачења, јер је било спорно да ли је Вукић умро од ударца у стомак који му је задао Тадић или услед других околности. Последње вештачење, које се поклапа са првим, каже да је Вукић преминуо услед ударца у стомак.

ОТАЦ ЖРТВЕ: БИТНО МИ ЈЕ ДА ЈЕ ОСУЂЕН

ТЕШКО ми је да причам. На основу свега, како је суђење текло, било је и очекивана оваква казна. Битно нам је да је он ипак осуђен, трудили смо се да не размишљамо о висини казне. Као родитељу тешко ми је да кажем да ли је суђењем и пресудом задовољена правда. Свесни смо у каквом времену живимо и да се свакакве несреће и неправде догађају. Не бих био срећнији ни да је он осуђен на смртну казну. Ништа ми се не би променило, јер мога сина нема. Научили смо да живимо са тим болом - изјавио је за "Новости", Слободанов отац Милисав Вукић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Gavrilo Princip

14.04.2021. 14:32

Sjajno. Pripadnik klana i ozloglašeni gangster ubije od batina čoveka koga je trebalo da čuva kao gosta noćnog kluba i za 2-3 godine išeta napolje kao slobodan čovek. A vi Slobodanovi roditelji nastavite da patite u tišini dok razbojnik za koju godinu ne pikira svoju sledeću žrtvu.

Savica

14.04.2021. 19:25

E Veljo Veljo,nema ti pomoći,protiv tebe će kao svedok saradnik svedočiti tvoj drug Dzoni ili kako ga mediji zovu ludi Dzoni sa Vračara i Miksica,sve se po Beogradu zna,nagodili se sa tužilaštvom da budu svedoci saradnici protiv tebe i Zvicera,zato je i Dzoni pušten na Dominikani.Gotov si Veljo.