ДЕЧАК СВЕДОЧИ У МАЈУ: Настављен поступак против М. Ј. (82), оптуженог за обљубу oсмогодишњака; малишан ће исказ давати из посебне просторије

Љ. П.

30. 03. 2021. у 20:34

САСЛУШАЊЕМ сведока, у уторак је у Вишем суду у Новом Саду настављено суђење М. Ј. (83), оптуженом за обљубу осмогодишњег дечака. Наставак главног претреса, који је затворен за јавност, заказан је за 31. маj, када би, како незванично сазнајемо, требало да из просторије намењене осетљивим сведоцима и жртвама исказ да дечак.

ДЕЧАК СВЕДОЧИ У МАЈУ: Настављен поступак против М. Ј. (82), оптуженог за обљубу oсмогодишњака; малишан ће исказ давати из посебне просторије

Фото: Depositphotos

М. Ј. је ухапшен 7. маја прошле године због сумње да је тога дана у поподневним сатима, у близини плаже Шодрош у Новом Саду, малишана одвео у оближњу шуму и обљубио. Старац и осмогодишњак, који се наводно не познају, сасвим случајно су се ту срели недалеко од некадашњег новосадског бродоградилишта.

Малишан је сам отишао од куће и пешице се упутио према Дунаву, да би тамо био сам и играо се. После неколико размењених речи са дечаком, М. Ј., је како се сумња, малишана одвео у оближњу шуму код неуређене дунавске плаже, где га је, како се тврди, осмогодишњак орално задовољио.

Две жене шетајући туда наишле су на ужасан призор који их је узнемирио, а после неколико тренутака, када су се мало прибрале, позвале су полицију и пријавиле шта су виделе. Оптужени је, како сазнајемо, на брзину навукао панталоне и мирно одатле одшетао према насељу Лиман, где је убрзо, на основу описа и ухапшен. Дечак је пронађен сакривен у жбуњу недалеко од места где се догодио гнусни чин.

ЋУТАО У ТУЖИЛАШТВУ

ПРИЛИКОМ саслушања у тужилаштву после хапшења, М. Ј. је, како сазнајемо, углавном ћутао и није одговарао на питања. У једном тренутку је, наводно, само кратко рекао нешто у смислу да би било боље да је сада мртав.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)