УХАПШЕНА ДВОЈИЦА ВОЛОНТЕРА СА БЕОГРАДСКОГ САЈМА: Један признао кривицу, добио шест месеци кућног затвора - Други ће бити саслушан сутра

Танјуг

26. 03. 2021. у 15:10

ВОЛОНТЕР на Београдском сајму за унос података у систем о вакцинацији и ревакцинацији, М.П. (32) признао је данас на саслушању у Првом основном јавном тужилаштву у Београду да је у систем унео своје лажне уносе и податаке својих пријатеља (свог физиотерапеута и његове супруге).

УХАПШЕНА ДВОЈИЦА ВОЛОНТЕРА СА БЕОГРАДСКОГ САЈМА: Један признао кривицу, добио шест месеци кућног затвора - Други ће бити саслушан сутра

Фото: Беоинфо

У одбрани је навео да је то урадио, јер он и они не желе да се вакцинишу, али желе да путују.

Након саслушања М.П. је закључио са тужилаштвом споразум о признању кривичног дела фалсификовање исправе, према којем треба да му се изрекне казна од шест месеци кућног затвора са електронским надзором (наногицом), речено је Тањугу у тужилаштву.

Овај споразум је достављен судији за претходни поступак Првог основног суда у Београду ради потврђивања.

Тужилаштво напомиње да ће се овом казном у потпуности испунити сврха кажњавања, пре свега генерална и специјална превенција имајући пре свега у виду да се ради о до сада неосуђиваној особи и релативно младој.

Што се тиче пиштоља који је пронађен претресом стана у којем живи са оцем, он је послат на вештачење.

Пиштољ у стану, како се сада верује, стоји као украс и стар је више од 100 година.

Када буде завршено вештачење и саслушани отац и остали евентуални сведоци, тужилаштво ће донети одлуку по том питању.


Како сазнајемо, Тужилаштво је одредило задржавање за још једног волонтера са Београдског сајма, који се терети за исто дело, као и М. П. Он ће бити саслушан сутра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)