ОТАЦ УПОЗОРЕН ДА ДЕЧАК НЕ ТРЕБА ДА ПУЦА: На суђењу Kецмановићима одбрану изнели власник и инструктор стрељане у којој је вежбао Коста

Ј.Д.Љ.

21. 06. 2024. у 17:56

У ВИШЕМ суду у Београду данас су у наставку суђена Владимиру Кецмановић и Миљани Кецмановић, оцу и мајци Косте К. (14), који је, како је утврђено истрагом, 3. маја прошле године, у ОШ "Владислав Рибникар", убио деветоро деце и чувара школе, одбрану изнели Ратко Ивановић и Немања Маринковић, власник и инструктор стрељане у којој је, како се сумња, малолетник учио да пуца.

ОТАЦ УПОЗОРЕН ДА ДЕЧАК НЕ ТРЕБА ДА ПУЦА: На суђењу Kецмановићима одбрану изнели власник и инструктор стрељане у којој је вежбао Коста

Фото: Новости

Они се терете за давање лажног исказа, јер су, како се сумња, у тужилаштву тврдили да дечак није пуцао у том клубу, а обојица су негирала кривицу. 

Суд је у овом поступку затворио суђење за јавност због заштите интереса малолетних жртава, а како сазнајемо, Ивановић није одговарао на сва питања, док Маринковић јесте, осим на она које су постављали браниоци оптужених Кецмановића. 

Ивановић је, како сазнајемо, изјавио да је својевремено упозорио оца дечака да није добро да дете доводи у стрељану. Наводно, рекао је Владимиру Кецмановићу да није добро да дете гађа у стељани јер може да се повреди од трзаја пиштоља. Међутим, и поред његовог упозорења, како је рекао, отац је инсистирао да његов малолетни син, ипак, гађа из пиштоља великог калибра. 

После ових навода бурно је реаговао бранилац Миљане и Владимира Кецмановића, адвокат Боривоје Боровић, који је оптужио тужилаштво да "тактички напада његове клијенте". 

Костини родитељи су на претходним суђењима изнели одбрану и одговарали на питања тужилаштва, суда, бранилаца и оштећених. Они од почетка поступка негирају кривицу и нису желели да одговарају на питања пуномоћника оштећених. 

Владимир Кецмановић је оптужен да је извршио тешко дело против опште сигурности, јер је дете од 13 година водио у стрељану и учио да пуца, као и да није адекватно чувао оружје у кући, док је његова супруга оптужена јер је њен ДНК издвојен на једној чаури нађеној у учионицу након масакра у "Рибникару". 

Истрагом је утврђено да је Коста, 3. маја прошле године, пуцао на ученике и радника обезбеђења из два очева пиштоља, која је узео два дана раније. Кобног дана, како се наводи у оптужници, ставио је оружје у свој ранац, отишао у школу и током првог часа убио 10 особа и ранио још петоро деце и наставницу историје. 

БУРНО И ИСПРЕД СУДНИЦЕ

МИЉАНА Кецмановић данас је прва стигла у Палату правде и до почетка суђења разговарала са браниоцима, адвокатима Ирином и Боривојем Боровићем. Њен супруг доведен је из притвора, у којем се налази од маја прошле године.

У суд је, од родитеља страдале деце, први дошао Анђелко Аћимовић, отац убијене Ангелине. Док је улазио у суд Миљана га је пратила погледом, а он је, како су пренели поједини медији, упитао: "Шта ме гледаш?", на шта је Костина мајка само окренула главу. 

НА СВОЈУ РУКУ

БРАНИЛАЦ Немање Маринковића, адвокат Мирослав Живковић, рекао је да његов клијент није спорио да је Кецмановић био у стрељани са сином три пута:

- Мој брањеник је навео да се из доказа и исказа окривљених и дечака не види да је био присутан током обуке малолетника, а он је као инструктор морао бити обавештен да је отац на своју руку дао пиштољ детету. - Владимир Кецмановић то није учинио и злоупотребио је своје чланско право у Клубу Партизан. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

"ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ" Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

УТИЦАЈНИ амерички бизнисмен и милијардер Илон Муск, у светлу пуцњаве на митингу бившег америчког председника Доналда Трампа, рекао је на друштвеној мрежи Икс да су у протеклих осам месеци два пута покушали да га убију.

14. 07. 2024. у 03:26

Коментари (0)

СВИ ДЕТАЉИ АТЕНТАТА НА ДОНАЛДА ТРАМПА: Погођен у уво и крвав одведен са бине, нападач и још једна особа убијени