ДОЖИВОТНА ЗА УБИСТВО БИВШЕ ДЕВОЈКЕ У - СРПСКОМ ЗАТВОРУ: Дејану Дабовићу из Херцег Новог одбијен трансфер у Црну Гору

Љ. П.

13. 06. 2024. у 21:05

ДЕЈАНУ Дабовићу (32) из Херцег Новог, који је у новосадском Вишем суду осуђен на доживотни затвор због убиства бивше девојке Душанке Јоцовић (25) у Новом Саду, Министарство правде није дало сагласност за трансфер у Црну Гору, да тамо настави да издржава најстрожи казну.

ДОЖИВОТНА ЗА УБИСТВО БИВШЕ ДЕВОЈКЕ У - СРПСКОМ ЗАТВОРУ: Дејану Дабовићу из Херцег Новог одбијен трансфер у Црну Гору

Фото приватна архива

Пресудом подгоричког суда, Дабовић је осуђен на 40 година затвора, Кривичним закоником Црне Горе, најстрожим казном.

Имајући то у виду, Министарство правде се није сагласили са Дабовићевим трансфером у Црну Гору да тамо издржава казну. Дабовићев трансфер је одобрио Виши суд у Новом Саду у којем је 2021. године осуђен на доживотни затвор јер је 26. децембра 2019. године у Улици Алексе Шантића у Новом Саду, свирепо убио бившу девојку, испред зграде у којој је живела.

Дабовићева молба за трансфер суд је прихватио 2022. године. Он је у молби за премештај, између осталог навео да је он држављанин Црне Горе и да нема никакву везу, нити додирну тачку да Србијом.

Дабовић је девојку убио у поподневним часовима 26. децембра, на улици Алексе Шантића у Новом Саду, пошто ју је сачекао испред зграде и заклао је.

 

Према оптужници новосадског Вишег јавног тужилаштва, Дабовић се сумњичи да је у урачунљивом стању, али бесан због раскида везе, на свиреп начин сачекао бившу девојку испред зграде, где ју је најпре осам пута ударио песницом по глави, а потом ножем нанео низ повреда по рукама, убадао је по врату и грудима, док није схватио да је убио.

Она је трпела јаке болове, поготову убадањем ножем у врат убодима испод десне кључне кости, убадањем у десну дојку... Он је све то чинио без осећања, свестан патње коју она трпи, навело је тада тужилаштво.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕВО КАДА ТАЧНО СТИЖЕ РАСХЛАЂЕЊЕ: Ови делови Србије биће први на удару пљускова и грмљавине

ЕВО КАДА ТАЧНО СТИЖЕ РАСХЛАЂЕЊЕ: Ови делови Србије биће први на удару пљускова и грмљавине

НАСТАВЉА се топлотни талас у Србији. Већ у подне температура у Смедеревској Паланци достигла је 38 степени. Пред нама је врео дан, а максимална температура и данас ће достићи 41 степен. Очекује се сунчано.

16. 07. 2024. у 14:13

Коментари (0)

ШТА ЋЕ РЕЋИ НОВАК ЂОКОВИЋ КАД ИХ ВИДИ? Овако су аустралијски пливачи дошли у Париз на Олимпијске игре (ВИДЕО)