КОСТИНИ РОДИТЕЉИ ИМАЛИ УТИСАК ДА ЈЕ ДЕЦИ ДОЗВОЉЕНО ПУЦАЊЕ ИЗ ВАТРЕНОГ ОРУЖЈА: Почела четврта парница против Кецмановића

С. Ј. М.

21. 05. 2024. у 17:31

ПРОТИВ родитеља Косте, који је убио 10 особа, а шест ранио у основној школи "Владислав Рибникар", Владимира и Мирјане Кецмановић данас је у Вишем суду у Београду кренула нова парница и то по тужби тада рањеног дечака Андреја Б. Њега је Коста 3. маја упуцао у леву ногу.

КОСТИНИ РОДИТЕЉИ ИМАЛИ УТИСАК ДА ЈЕ ДЕЦИ ДОЗВОЉЕНО ПУЦАЊЕ ИЗ ВАТРЕНОГ ОРУЖЈА: Почела четврта парница против Кецмановића

Novosti

На данашњем припремном рочишту суд је одредио да се дечак саслуша на суђењу 23. августа и тада ће бити затворено за јавност. Исти дан биће саслушана и његова мајка Александра.

Заступник ове породице која је поднела тужбу адвокат Стефан Радивојевић предложио је да се саслушају Владимир и Миљана Кецмановић, али је њихов адвокат Марина Ивеља рекла да се они неће изјашњавати по тужби и предложила да се изврши увид у њихове исказе које су дали у кривичном поступку. Радивојевић се томе успротивио и затражио да ако Кецмановићи одбију да у овој парници дају исказ, суд то цени.

Осим овога Радивојевић је предложио да се уради судско-медицинско вештачење врсте и тежине Андејевих повреда, евентуалног умањења животних активности и тешког бола које је претрпео приликом рањавања, као и неуропсихијатријско вештачење на околности јачине и трајања страха тада код Андреја. Суд је ово прихватио.

С друге стране Марина Ивеља предложила је да се на околности да ли се нешто могло приметити код Косте и да ли су га родитељи лоше васпитали, из других парница где су већ саслушани, узму искази тадашње директорке "Рибинкара", резредне, учитељице, педагога и психолога.

- Да слушамо како је био добро дете - добацио је адвокат Радивојевић и успротивио се овом предлогу.

Ивеља је доставила и извод из електронског дневника о Костином владању и похвалама које је добио у школи, да испуњава све обавезе и примерено се понаша, а на околности да родитељи нису могли да предвиде или спрече то што се десило, јер им нико никада није указао да са Костом нешто није у реду. Доставила је и поруку наставнице француског Костиној мајци након зимског језичког кампа у Француској, на којем је била и његова млађа сестра, а у којој је написано - "диван је, лепо се дружи са девојчицама, обоје све послушају, Миљана свака вам част".

Заступник Кецмановића је суду приложила и снимак да се, како је рекла види, да је власник стрељане Ратко Ивановић дао Кости да пуца из ватреног оружја, и то не на околност да се он оптужује, већ да су родитељи имали утисак да је то дозвољено.

Такође је предложила и да се из две друге парнице узме вештачење о психичком стању Косте, које је тамо већ наложено да се уради.

О предлозима око којих се странке не слажу суд ће накнадно одлучити.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПУТИН НАРЕДИО ВОЈСЦИ: Притисните нуклеарно дугме (ФОТО/ВИДЕО)

ПУТИН НАРЕДИО ВОЈСЦИ: Притисните "нуклеарно дугме" (ФОТО/ВИДЕО)

РУСИЈА је поново извела тактичко распоређивање нуклеарног оружја и вежбу гађања дуж границе са Украјином, која је укључивала пребацивање лажних нуклеарних бојевих глава до складишта и аеродрома, где су утоварене на бомбардере.

13. 06. 2024. у 19:59

Коментари (0)

ЗВЕЗДА СЕ РЕШИЛА ВЕЗИСТЕ: Странац напустио Маракану, а остаје у Суперлиги