НА СУЂЕЊУ ШАРИЋУ ПРОЧИТАНЕ "СКАЈ" ПОРУКЕ : Куповали "играчку" да се реше "Гнојавог"

З. Ускоковић

23. 04. 2024. у 18:51

ФОТОГРАФИЈА аутоматске пушке, као и писане поруке да треба наручити "играчку", која ће бити "ако Бог да за Гнојавог" и "гледаћемо да помогнемо Гноју да оде на дуг пут, са две стране ћемо му помоћи", приказани су у Специјалном суду Београду у наставку суђења криминалној групи Дарка Шарића.

НА СУЂЕЊУ ШАРИЋУ  ПРОЧИТАНЕ СКАЈ ПОРУКЕ :  Куповали играчку да се реше Гнојавог

Фото Н. Скендерија

 Према тврдњама Тужилаштва за организовани криминал (ТОК) надимак "Гнојави" припадници групе користили су када су говорили о заштићеном сведоку Небојши Јоксовићу, кога су намеравали да убију.

Ови материјални докази ТОК прикупљени су посредством међуанродне правне помоћи и скинути су са платформе заштићене апликације "скај. Из порука, које су се односиле на оружје, произилази да су је наручили од "Курјака", као и да би требало да имају две локације одакле ће, како се сумња, пуцати у случају да се испречи неки чамац испред.

Према плану, ликвидација Јоксовића је требала да се изврши на популарној манифестацији "Дринска регата", на коју је он, како су сзанали, планирао да иде. Због короне, међутим, "Бал на води", како су назвали реагту у међусобној комуникацији, је одложен.

Поред пушке, у највећој судници Посебног одељења Вишег суд ау Београду, риказано је још неколико фотографија из "скај" комуникације. На једној су три мушкарца, а за једног од њих, тужилац тврди да је оптужени Урош Радовановић ( раније се презивао Мишић), а на другој пет мушкараца са капама и маскирним оделима, док један од њих држи калашњиков.

За мушкарца који држи пушку тужилац тврди да је оптужени Милан Вучинић, али се он јавио за реч и оспорио да је то он.Међу приказаним порукама, била је уочљива преписка "брате она пецаљка од 5000 евра још није стигла, фали нам још једна пецаљка ако ћемо да идемо на пецање". Реч је, како наводи тужилац у оптужници, о пушкама, којима је требало да се убије сведок сарадник.

Приказане су и поруке које су, према тврдњама ТОК, размењивали првооптужени Шарић и Милан Вучинић, а помиње се да је прецизност "оне" (пушке прим.аут.), коју су од "Курјака" слику слали - 200,300 метара.

На оптуженичку клупу сели су Дарко шарић, његов брнаилац Дејан Лазаревић, рођени брат Душко шарић, телохранитељ Данило Одовић... Поред њих, оптужени су и Милан Вучинић, Бојан Станојковић, Александар Бошковић, Никола Спасојевић, Данило Стојановић, Милутин Радовановић, Душко Мирковић, Стефан Андрејић, Марко Вукић, Урош Радовановић и Арса Шарић.

Станојковићу, Спасојевићу, Андрејићу, Вукићу и Арси Шарићу се суди у одсуству, јер су у бекству.

Суђење се наставља 13. маја.

 

ОПТУЖЕНИ Милан Вучинић први пут дошао је јуче дошао у суд из кућног притвора, пошто му је Специјални суд прихватио јемство од 300.000 евра. Такође, и Душко Шарић је дошао са слободе, односно из кућног притвора, који му је одређен уз јемство од 800.000 евра. Њих двојица су се заједно предала 4.јануара ове године, после бекства и пошто им се судило у одсуству.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

ЏУЛИЈУ РОБЕРТС НА ВИМБЛДОНУ НИКО НИЈЕ ПРЕПОЗНАО: Скроз се променила (ФОТО)